Από τον Τραμπ στους εκλεκτούς επιχειρηματίες ο Γ.Πατούλης μας δείχνει ένα επικίνδυνο πρόσωπο για την Αττική

Από τον Τραμπ στους εκλεκτούς επιχειρηματίες ο Γ.Πατούλης μας δείχνει ένα επικίνδυνο πρόσωπο για την Αττική

Χωρίς καμία έκπληξη παρακολουθήσαμε την γεμάτη «περηφάνια» παρουσία του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση του Ντόναλντ Τραμπ με θέμα την εθνική παλιγγενεσία. Πιστός στις νεοφιλελεύθερες αρχές του, πλαισιώθηκε από φορείς της εκκλησίας και Έλληνες επιχειρηματίες του εξωτερικού προτάσσοντας χωρίς καμία ντροπή την αφοσίωσή του στην πιο επιθετική ιμπεριαλιστική δύναμη του πλανήτη, τις ΗΠΑ.

Δυστυχώς, παρά την εναγώνια προσπάθεια ο κ. Πατούλης δεν κατάφερε να βγάλει μια καλή φωτογραφία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, με τον οποίο, αναμφίβολα, μοιράζεται την αγάπη για την επίδειξη του πλούτου, αλλά και τις άριστες σχέσεις με εκλεκτούς επιχειρηματίες.

Ακολούθησε συνάντηση του Γ. Πατούλη με έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων όπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έσκυψε πάνω«προβλήματα και τις παθογένειες που αντιμετωπίζουν»!

Είναι φανερό πως η πολιτική της παράταξης Πατούλη είναι πιστή μεταφορά στην Περιφέρεια Αττικής της ακραία νεοφιλελεύθερης ατζέντας του κόμματος που τον στηρίζει, της ΝΔ. Οι συναντήσεις αυτές φανερώνουν πως κάθε άλλο παρά με τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων της Αττικής έρχεται σε επαφή ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου. Αντίθετα, ο αντιμετωπίζει την υποψηφιότητα για το αξίωμα του Περιφερειάρχη σαν ένα ακόμη μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής καριέρας.

Τους θυμίζουμε ότι στην Αττική άλλοι έχουν τα πραγματικά προβλήματα: Του θυμίζουμε τα προβλήματα διαβίωσης αυξανόμενου πληθυσμού της Αττικής, την εκκωφαντική απουσία της Περιφερειακής Αρχής από τον καθημερινό αγώνα των κατοίκων για τα αγαθά της εργασίας, της κατοικίας, της υγείας και περίθαλψης. Την απουσία ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων, δομών πυρασφάλειας και πολιτικής προστασίας που κόστισε εκατοντάδες ζωές.

Η υποψηφιότητα Πατούλη, στο δρόμο που χάραξε και η διοίκηση Δούρου, αποβλέπει στην ακόμη μεγαλύτερη πρόσδεση της Περιφέρειας στο άρμα των βλέψεων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για τα έργα στις κατασκευές ή στη διαχείριση σκουπιδιών και την τσιμεντοποίηση των τελευταίων ελεύθερων δημόσιων χώρων που έχουν απομείνει στην Αττική.

Αποστρεφόμαστε μία Περιφερειακή Αρχή που θα συνδιαλέγεται προνομιακά με εργολάβους και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των πολλών, για μια Αυτοδιοίκηση που θα συστρατεύεται με την κοινωνία: με τους εργαζόμενους, τους νέους και όσους πλήττονται από τις αντικοινωνικές πολιτικές!