Να μην περάσει ο θατσερισμός του “νόμου και της τάξης”: Συμμετοχή της Ανυπότακτης Αττικής στη διαδήλωση στις 14/9

Να μην περάσει ο θατσερισμός του “νόμου και της τάξης”: Συμμετοχή της Ανυπότακτης Αττικής στη διαδήλωση στις 14/9

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ξεκινήσει τη θητεία της προτάσσοντας το δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», με πρακτικές που αποτελούν ευθεία απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Ήδη από το καλοκαίρι επιχείρησε να απαλλαγεί από τον κίνδυνο ξεσηκωμού της νεολαίας ενάντια στην αυταρχική πολιτική της, καταργώντας το πανεπιστημιακό άσυλο των αγώνων.

Στην περιοχή των Εξαρχείων, με τη συνδρομή του μιντιακού κατεστημένου, έχει επιβάλλει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας. Στοχοποίησε τους αδύναμους και τους πρόσφυγες, οξύνοντας τα πιο αντιδραστικά, ρατσιστικά αντανακλαστικά. Εξαπέλυσε τα ΜΑΤ σε επιθέσεις εκκένωσης των κτιρίων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και πολιτικών – πολιτιστικών χώρων, ενώ οι ναρκομαφίες εξακολουθούν να δρουν ανενόχλητες.

Συγκροτεί νέα ειδική ομάδα «συλλήψεων» στις διμοιρίες, καθιστώντας ξεκάθαρο το στόχο της μετατροπής των της αστυνομίας σε διαρκείς διώκτες των πολιτών, προαναγγέλλοντας σωρηδόν «προληπτικές» συλλήψεις και προσαγωγές.

Σχεδιάζει την επαναφορά των εγκληματικών ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που στο παρελθόν έχουν υιοθετήσει τις χειρότερες μορφές παράνομης βίας και καταστολής σε βάρος πολιτών, και δρομολογεί νέες αντιδραστικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τους «τρομονόμους» του νομοθετικού καθεστώτος εξαίρεσης.

Η ποιοτική αναβάθμιση του αυταρχισμού έχει ως βασικό στόχο τη νομιμοποίηση της καταστολής απέναντι στο λαό, τους εργαζόμενους, τους νέους κα τις νέες που αντιστέκονται στην εφαρμογή της ακραία αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η περιστολή των ελευθεριών ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω κατάλυση των κοινωνικών δικαιωμάτων με τον πλέον αναίμακτο τρόπο.

Αυτό δεν πρέπει να περάσει! Κάθε άνθρωπος που αγωνίζεται, κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να αντισταθεί σε αυτή τη διαδικασία κατασταλτικής σκλήρυνσης και κατατρομοκράτησης. Μόνοι οι πλατιοί λαϊκοί αγώνες μπορούν να υπερασπίσουν τις λαϊκές ελευθερίες και να αποτρέψουν την αντιδημοκρατική εκτροπή.

Η Ανυπότακτη Αττική θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τους αγώνες ενάντια στην καταστολή, την αστυνομοκρατία και την περιστολή των δικαιωμάτων.

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση της 14ης Σεπτεμβρίου στα Προπύλαια.