Όργιο καταστολής στην επίθεση στο Κ*  ΒΟΞ και την πλατεία Εξαρχείων που καθαρίζει το έδαφος για τους ναρκεμπόρους

Όργιο καταστολής στην επίθεση στο Κ* ΒΟΞ και την πλατεία Εξαρχείων που καθαρίζει το έδαφος για τους ναρκεμπόρους

Η επιβολή του δόγματος του «Νόμου και της Τάξης» από την κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζεται με την επίθεση ακραίας καταστολής και αστυνομικής βίας στον κατειλημμένο πολιτικό – πολιτιστικό χώρο Κ* ΒΟΞ. Τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο, έσπασαν τζαμαρίες, έριξαν δακρυγόνα και χημικά και χτύπησαν άγρια τους παρευρισκόμενους οδηγώντας πολλούς στο νοσοκομείο με κακώσεις. Στη συνέχεια, με χρήση βίας και ρίψη χημικών, διέλυσαν εκδήλωση που πραγματοποιούνταν στο χώρο της πλατείας Εξαρχείων ενάντια στις ναρκομαφίες, διαλύοντας κάθε αυταπάτη για τους σκοπούς που εξυπηρετεί η στρατηγική της έντασης που ακολουθεί η ΝΔ με επίκεντρο την περιοχή των Εξαρχείων.

Η πολιτική της κυβέρνησης και η ένταση του αυταρχισμού όχι μόνο δεν αποσκοπεί στη δήθεν «κάθαρση» της περιοχής και την πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά αντίθετα βάλλει ευθέως κατά των πρωτοβουλιών και κινήσεων που αγωνίζονται ενάντια στους ναρκεμπόρους.

Στην εκστρατεία «εκκαθάρισης» των Εξαρχείων που έχει στήσει η ΝΔ την τελευταία περίοδο ο πρώτος στόχος ήταν οι οικογένειες προσφύγων και το κυνήγι μεταναστών και αλληλέγγυων σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και ο δεύτερος η επίθεση σε έναν πολιτικό χώρο και η διάλυση μιας εκδήλωσης ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών. Την ίδια στιγμή που τα ΜΑΤ κάνουν επιδεικτικές εμφανίσεις «ανακατάληψης» των Εξαρχείων, οι μαφίες των ναρκωτικών συνεχίσουν ανενόχλητες το εγκληματικό έργο τους.

Είναι, λοιπόν, προφανής η σκηνοθετημένη παράσταση εντυπωσιασμού που στήνει η κυβέρνηση παρουσιάζοντας ότι δήθεν «κάνει έργο» ενάντια στην εγκληματικότητα μέσα από την κατασκευή ψεύτικων αντιπάλων. Επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν από τις ακραία αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει στο χώρο της εργασίας, της εκπαίδευσης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, συνεχίζοντας το «έργο» της διάλυσης των λαϊκών κατακτήσεων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων.

Επιπλέον, για άλλη μια φορά αποκαλύπτονται οι σκιώδεις σχέσεις της ΕΛΑΣ με τα κανάλια του ναρκεμπορίου και των τοπικών μαφιών, που επί δεκαετίες αξιοποιούνται στην περιοχή των Εξαρχείων για τη νομιμοποίηση της κατασταλτικής σκλήρυνσης και την επίθεση σε αγωνιστικές κινήσεις.

 Το αυταρχικό πρόσωπο που πλασάρει η ΝΔ είναι η αρχή μιας συνολικής στρατηγικής όξυνσης της καταστολής και περιστολής των λαϊκών ελευθεριών που πρώτα και κύρια θα στραφεί ενάντια στους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας για την ανατροπή της πολιτικής τους.

Είναι η ίδια πολιτική και το ίδιο σύστημα που γέννησε τον Κορκονέα, τα ακροδεξιά τάγματα εφόδου υπό την κάλυψη της ΕΛΑΣ, που οπλίζει και στοχεύει στους αγωνιστές, τους νέους. Είναι αναγκαίο να βρει απέναντί της ένα μέτωπο αγώνα από τις δυνάμεις του κινήματος, κινήσεις της αυτοδιοίκησης και πρωτοβουλίες κατοίκων.