Γ. Πατούλης: Πολιτική του «χωροφύλακα» για να περάσουν τα νεοφιλελεύθερα σχέδια

Γ. Πατούλης: Πολιτική του «χωροφύλακα» για να περάσουν τα νεοφιλελεύθερα σχέδια

Ο Γ. Πατούλης υπόσχεται μια «Νέα Αρχή» για την Αττική στην οποία θα βασιλεύει η «τάξη» και η «ησυχία»! Σε ομιλία του στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας της Αττικής για την αντιμετώπιση της «ριζοσπαστικοποίησης στις πόλεις», τόνισε ευθαρσώς ότι οι αρχές θα πρέπει να αναβαθμίσουν τις μεθόδους πρόληψης απέναντι σε άτομα που φαίνεται να εμφανίζουν στοιχεία ιδεολογικής ριζοσπαστικοποίησης (!!!). Παράλληλα, επεσήμανε ότι αν εκλεγεί θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια να δημιουργηθούν αντίστοιχες ημερίδες ενημέρωσης και εκπαίδευσης τόσο των πολιτών όσο και των μικρών παιδιών μέσα στα σχολεία για να μπορούν να εντοπίζουν αυτά τα «ύποπτα στοιχεία» και να «ενημερώνουν» τις Αρχές!

Τις ακραίες τοποθετήσεις του για τον εντοπισμό των «στοιχείων με ύποπτες απόψεις» θα ζήλευαν οι εκλεκτοί του Προέδρου της ΝΔ, Άδωνις, Βορίδης κλπ. Η στήριξη του Γιώργου Πατούλη από τη Νέα Δημοκρατία, δεν προξενεί καμία εντύπωση με βάση την ατζέντα που προωθεί κεντρικά το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την παρουσία σε εκδηλώσεις του Τραμπ μέχρι τις συναντήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες, στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μέχρι το προσκλητήριο στους πολίτες για την υπόδειξη «υπόπτων» γίνεται φανερό με ποιους συνομιλεί προνομιακά ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στους μαζικούς λαϊκούς αγώνες είναι γνωστές: Η κατατρομοκράτηση και η καταστολή κάθε φωνής αντίστασης, που είναι βίωμα πολλών εργαζομένων και νεολαίων που καθημερινά παλεύουν για τα δικαιώματά τους. Στην προκειμένη περίπτωση όμως οι τοξικές αυτές δηλώσεις ενός προσώπου της αυτοδιοίκησης συνιστούν μια ποιοτική αναβάθμιση της στοχοποίησης των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Η ενεργοποίηση της Αστυνομίας με βάση στοιχεία -ποιος άραγε τα ορίζει, με ποιο κριτήριο και ποιο δικαίωμα;- ιδεολογικής τοποθέτησης μας γυρίζει δεκαετίες πίσω και θυμίζει σκοτεινές εποχές ιδιώνυμων και πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων. Αυτό ακριβώς αποκρυσταλλώνει η προτροπή στον απλό πολίτη να υποδεικνύει στις Αρχές τον διπλανό του, απλώς και μόνο επειδή εντοπίζει «επικίνδυνα και ύποπτα σημάδια ριζοσπαστικοποίησης».

Ο στόχος είναι προφανής. Η προώθηση μιας σκληρά νεοφιλελεύθερης ατζέντας σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, βασικός άξονας της οποίας είναι το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Στο κεντρικό προεκλογικό του πρόγραμμα μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι θα ενισχύσει προνομιακά με κονδύλια την Ελληνική Αστυνομία για ανανέωση του εξοπλισμού. Και αυτό, όταν η Περιφέρεια Αττικής στερείται ουσιαστικών δομών και υπηρεσιών πολιτικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, κοινωνικής ωφέλειας και ενίσχυσης των οικονομικά ασθενών συμπολιτών μας που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά.

Παίζοντας το γνωστό παιχνίδι της «ασφάλειας» και της «τάξης» ο κ. Πατούλης και η ΝΔ προσπαθούν να μετατοπίζουν το δημόσιο διάλογο από τις πραγματικές επιπτώσεις της πολιτικής που εκπροσωπούν. Αντί ο κ. Πατούλης να αναζητεί τρόπους εντοπισμού των «ριζοσπαστικών στοιχείων» στις πόλεις, στα σχολεία και τις γειτονιές, καλό θα ήταν να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών και τις πραγματικές αιτίες διάρρηξης του κοινωνικού ιστού. Με τη φτώχεια και τη εξαθλίωση, τη λιτότητα, την υποβάθμιση των πόλεων από τα «έργα της ανάπτυξης» και την αποξένωση των πολιτών από τις πόλεις που γίνονται φιλέτα για τα τσιμέντα των επιχειρηματιών. 

Δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες για το τι θέλει να πράξει η «Νέα Αρχή» του Γιώργου Πατούλη στην Αττική. Θα πάρει τη σκυτάλη από τη Διοίκηση Δούρου και θα παραδώσει όποιον ελεύθερο χώρο απέμεινε στα επιχειρηματικά συμφέροντα, θα τσιμεντοποιήσει και τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου, θα επιβάλλει ένα καθεστώς καταστολής και τρομοκράτησης όποιου αγωνίζεται και όσους ορθώνουν ανάστημα στις αναδιαρθρώσεις που βυθίζουν την Αττική στην εγκατάλειψη του «εκσυγχρονισμού».

Ως Ανυπότακτη Αττική είμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε τολμά να ποινικοποιήσει ακόμα και ιδεολογικά εργαζόμενους και νεολαία, σε όποιον επιχειρεί να στρέψει τον έναν πολίτη απέναντι στον άλλο ώστε να εφαρμόζονται ανεμπόδιστα τα πλάνα των μεγάλων επιχειρηματιών. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα και την υπεράσπιση των συλλογικών μας συμφερόντων για να δοθεί φωνή στην κοινωνία και σε όσους πλήττονται.