Κάλεσμα σε κινητοποίηση στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου ορκίζεται το νέο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής. Προφανώς, για την νέα διοίκηση και τον κο Πατούλη, στόχος είναι μία ακόμα φιέστα, που θα επιχειρεί να αποκρύψει τον πραγματικό χαρακτήρα της πολιτικής που θέλουν να ακολουθήσουν.

Μίας πολιτικής επιθετικά νεοφιλελεύθερης, με πυρήνα τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανταποδοτικότητα στις λειτουργίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, την «αξιοποίηση» των ελεύθερων και δημόσιων χώρων, την τσιμεντοποίηση των τελευταίων πνευμόνων πρασίνου του λεκανοπεδίου, την ενίσχυση και στήριξη των συμφερόντων κάθε λογής εργολάβων και επενδυτών, σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Αττικής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι τελευταίες κινήσεις της διοίκησης Δούρου για την Φυλή και την διαχείριση των απορριμμάτων. «Ολοκληρώνοντας το έργο της», η προηγούμενη διοίκηση φρόντισε να εξασφαλίσει την επέκταση της Φυλής και μάλιστα με πρωτοφανώς πραξικοπηματικούς όρους. Οι κινήσεις αυτές, είχαν την συμφωνία και την στήριξη του κου Πατούλη, αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ. Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο ίδιος ο νέος περιφερειάρχης έσπευσε να δημοσιεύσει ανακοίνωση με την οποία επιτέθηκε στους φορείς των κατοίκων της δυτικής Αθήνας και στις κινητοποιήσεις τους, αλλά και ότι ο υπουργός εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στις «προγραμματισμένες» επεκτάσεις.

Η νέα διοίκηση, αλλά και η νέα κυβέρνηση, προφανώς δεν έχουν καμία πρόθεση να επιλύσουν το ζήτημα των απορριμμάτων. Αντίθετα, προωθούν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και την διαχείρισή τους με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων.

Η μόνη διέξοδος απέναντι σε αυτές τις πολιτικές είναι η κινητοποίηση των κατοίκων και των φορέων ολόκληρης της Αττικής, για να επιβάλλουμε να κλείσει το αίσχος της Φυλής, αλλά και να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση ενός διαφορετικού μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα σέβεται το περιβάλλον, αλλά και την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ στηρίζει την κινητοποίηση του Δυτικού Μετώπου, φορέων και κατοίκων της δυτικής Αθήνας / Αττικής, στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 7:30 στο Ζάππειο.

Να τους χαλάσουμε τη φιέστα, να δείξουμε για μια φορά ακόμα ότι, όσο επιχειρούν να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!