Δελτίο Τύπου για την Αναστολή Πλειστηριασμών (φωτογραφίες & βίντεο)

Δελτίο Τύπου για την Αναστολή Πλειστηριασμών (φωτογραφίες & βίντεο)

Θα συνεχίσουμε να μπλοκάρουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία!
Η Περιφέρεια Αττικής να σταματήσει να νίπτει τας χείρας της.

Την Τετάρτη, 8/5 η Ανυπότακτη Αττική, η υποψήφια Περιφερειάρχης Μαριάνα Τσίχλη, υποψήφιοι/ες και αγωνιστές της κίνησης βρέθηκαν μαζικά σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμούς κατοικίας σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην Αθήνα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής.

Η συμβολαιογράφος Μελπομένη Μπαρλαμά, που προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία ότι έχει διεξαγάγει πολλούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, δεν δέχτηκε στο γραφείο της την αντιπροσωπεία του κινήματος που αποτελούνταν από πρώην βουλευτές, αιρετούς σε ΟΤΑ και εκλεγμένους αντιπροσώπους συνδικαλιστικών οργάνων.

Αντ’ αυτού, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφραξαν την είσοδο απειλώντας τους αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Η παρουσία της αστυνομίας δεν απέτρεψε τη μαζικότατη παρουσία και το μεγάλο δυναμισμό της κινητοποίησης.

Υπό την πίεση της μεγάλης σημερινής κινητοποίησης ανεστάλησαν σήμερα 2 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, μιας στο Μπουρνάζι με επισπεύδουσα την τράπεζα Πειραιώς και μιας στην Αγ. Παρασκευή με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και συνολικά ανεστάλησαν άλλοι 15 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (σύνολο 17) σε όλη την Αττική.

Δε θα σταματήσουμε! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαπολύσει επίθεση αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Μόνο αυτήν την εβδομάδα, έχουν προγραμματιστεί 974 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων και 40 αφορούν πρώτες κατοικίες, ενώ για το 2019 έχουν προγραμματιστεί 76.000 πλειστηριασμοί.

Παραδίδουν τα σπίτια των πολιτών στις τράπεζες και τα funds με κατά παραγγελία νομοθετικές διατάξεις για τους ηλεκτρονικούς εξπρές πλειστηριασμούς και με την επαίσχυντη τροποποίηση του Ν. Κατσέλη που συρρικνώνει δραματικά τους οφειλέτες που μπορούν να προστατεύσουν την κατοικία τους με την υπαγωγή στις διατάξεις του.

Θα συνεχίσουμε να μπλοκάρουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι να πάρουν πίσω τις διατάξεις – δώρα στις τράπεζες. Οι διώξεις των αγωνιστών δεν μας φοβίζουν.

Οι θεσμοί της αυτοδιοίκησης παρακολουθούν άπραγοι τους πλειστηριασμούς και το ξεσπίτωμα των δανειοληπτών από τις τράπεζες. Ειδικά στην Αττική, που τα καταστροφικά μνημόνια έχουν δημιουργήσει σοβαρή στεγαστική κρίση και επισφάλεια στέγης για χιλιάδες συμπολίτες μας, οι πλειστηριασμοί δίνουν τη χαριστική βολή.

Απαιτούμε από την Περιφέρεια Αττικής να σταματήσει να χαρίζει εκατομμύρια στην Cosco, το Μελισσανίδη και κάθε κρατικοδίαιτο επιχειρηματία από τα χρήματα των πολιτών και να προστατεύσει τα σπίτια των κατοίκων.

Με τα χρήματα αυτά:

Ø  Να συστήσει υπηρεσία στην Περιφέρεια Αττικής για τη νομική υποστήριξη πολιτών που απειλούνται με πλειστηριασμό και απώλεια της κατοικίας τους και υποστήριξη οφειλετών τραπεζών.

Ø  Να αναπτύξει Περιφερειακό σχέδιο αντιμετώπισης της αστεγίας. Μόνιμη δομή που θα ασχολείται με το πρόβλημα της καταγραφής των αστέγων και δομές στέγασης και φροντίδας στο σύνολο της Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους.

Ø  Να σταματήσει η αιμορραγία της μεταβίβασης ακινήτων ΟΤΑ στο Υπερταμείο – Μετατροπή δημόσιων ακινήτων που δε χρησιμοποιούνται σε κατάλληλες δομές υποστήριξης και φιλοξενίας αστέγων και φτωχών οικογενειών.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Φωτογραφίες και βίντεο από την κινητοποίηση: