Κάλεσμα σε κινητοποίηση – Μπλόκο στους πλειστηριασμούς, Τετάρτη 8/5 12.00μ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση – Μπλόκο στους πλειστηριασμούς, Τετάρτη 8/5 12.00μ

Μπλοκάρουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας!

Η Αυτοδιοίκηση να σταματήσει να ασχολείται με τους μεγαλοεπιχειρηματίες και να  μπει μπροστά για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.

Η Ανυπότακτη Αττική προσκαλεί όλους και όλες σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 και ώρα 12 μεσημέρι, Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής. Να αποτρέψουμε και να ακυρώσουμε τους ανάλγητους πλειστηριασμούς.

Μόνο αυτήν την εβδομάδα οι τράπεζες έχουν προγραμματίσει 974 πλειστηριασμούς από τους οποίους 40 είναι πρώτες κατοικίες!!! Να σταματήσει, λοιπόν, το παραμύθι της προστασίας των αδυνάτων από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το πράσινο φως στη λαίλαπα των πλειστηριασμών, παραδίδοντας ακόμη και την πρώτη κατοικία στις τράπεζες και τα funds. Οι κατά παραγγελία νομοθετικές διατάξεις για τους ηλεκτρονικούς εξπρές πλειστηριασμούς και η επαίσχυντη τροποποίηση του Ν. Κατσέλη που συρρικνώνει δραματικά τους οφειλέτες που μπορούν να προστατεύσουν την κατοικία τους με την υπαγωγή στις διατάξεις του, έχουν αφήσει τους πολίτες στο έλεος των αδηφάγων χρηματοπιστωτικών συμφερόντων.

Ο κίνδυνος εκπλειστηρίασης των σπιτιών μεγάλης μερίδας δανειοληπτών αυξάνεται με την συνεχή εξανέμιση του λαϊκού εισοδήματος από τις περικοπές, τα μέτρα λιτότητας και τη φοροεπιδρομή.

Η Ανυπότακτη Αττική, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της και στις γραμμές της, συμμετέχουν στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και αγωνιζόμαστε για ένα πολύπλευρο πρόγραμμα προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Αγωνιστές και αγωνίστριες που διώκονται, μαζί με εκατοντάδες άλλους, από το αντιδραστικό κατεστημένο για τη δράση τους στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Η Αττική, η Περιφέρεια με το μισό σχεδόν πληθυσμό της χώρας, αντιμετωπίζει σήμερα κρίση στεγαστικής επισφάλειας. Τα καταστροφικά χρόνια των μνημονίων έχουν οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας στην απώλεια στέγης, σε μη κατάλληλες συνθήκες στέγασης ή στην απειλή της αστεγίας.

Ταυτόχρονα οι εφαρμοζόμενες πολιτικές στον τομέα των ακινήτων και η πλήρης απελευθέρωση του μοντέλου τουριστικής μίσθωσης (Airbnb) σπρώχνουν τους ενοικιαστές σε μεγάλες περιοχές του κέντρου, των νοτίων προαστίων, του Βόρειου Τομέα στην επισφαλή στέγαση.

Η Αυτοδιοίκηση, Δήμοι και Περιφέρειες, αρνούνται να πράξουν το παραμικρό.

ΩΣ ΕΔΩ!

Μπλοκάρουμε τους πλειστηριασμούς – Οι διώξεις και η καταστολή δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν!

Απαιτούμε από την Περιφέρεια Αττικής να σταματήσει να χαρίζει εκατομμύρια στην Cosco, το Μελισσανίδη και κάθε κρατικοδίαιτο επιχειρηματία με τα χρήματα των πολιτών και να προστατεύσει τα σπίτια των κατοίκων.

Με τα χρήματα αυτά:

  • Να συστήσει υπηρεσία στην Περιφέρεια Αττικής για τη νομική υποστήριξη πολιτών που απειλούνται με πλειστηριασμό και απώλεια της κατοικίας τους και υποστήριξη οφειλετών τραπεζών.
  • Να αναπτύξει Περιφερειακό σχέδιο αντιμετώπισης της αστεγίας. Μόνιμη δομή που θα ασχολείται με το πρόβλημα της καταγραφής των αστέγων και δομές στέγασης και φροντίδας στο σύνολο της Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους.
  • Να σταματήσει η αιμορραγία της μεταβίβασης ακινήτων ΟΤΑ στο Υπερταμείο – Μετατροπή δημόσιων ακινήτων που δε χρησιμοποιούνται σε κατάλληλες δομές υποστήριξης και φιλοξενίας αστέγων και φτωχών οικογενειών.

STOP στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας!