Βύσσιου Αποστολία – Σοφία

Βύσσιου Αποστολία – Σοφία

Φοιτήτρια στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ, μέλος του Δ.Σ. του Φ.Σ. ΣΕΜΦΕ, εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα

Γεννήθηκε το 2001 στην Αθήνα. Έχει ασχοληθεί χρόνια με το κλασσικό μπαλέτο φτάνοντας μέχρι το προεπαγγελματικό επίπεδο. Ως φοιτήτρια δραστηριοποιείται ενεργά στο Φοιτητικό Σύλλογο της ΣΕΜΦΕ μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ ενω είναι εκλεγμένη στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου φοιτητών της σχολής της. Από την αρχή των σπουδών της πρωτοστάτησε στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, την διάλυση της προοπτικής των αποφοίτων και της υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα με τις σπουδές της είναι εργαζόμενη στον  ιδιωτικό τομέα. Έχει έντονη δραστηριοποίηση στα τοπικά  κινήματα μέσα από τις γραμμές τις Ανυπότακτης Αττικής, στην οποία είναι μέλος από το 2020. Είναι έντονη η συμμετοχή της σε ζητήματα προάσπισης του περιβάλλοντος, ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, και τέλος σε αντιρατσιστικά, αντιφασιστικά και ΛΟΑΤΚΙ κινήματα.