Να αντισταθούμε στον αυταρχισμό και στη λεηλασία της φύσης

Να αντισταθούμε στον αυταρχισμό και στη λεηλασία της φύσης

Σε μια πρωτοφανή κίνηση αυταρχισμού, η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε συγκέντρωση που διοργάνωναν περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήσεις έξω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την υπεράσπιση των θαλασσών.
Μάλιστα, η απαγόρευση είχε, για πρώτη φορά από την ψήφιση του νόμου Χρυσοχοϊδη, ως αιτιολογία, ότι δεν γνωστοποίησαν στην αστυνομική αρχή την πρόθεσή τους να καλέσουν σε δημόσια συνάθροιση.
Η κίνηση αυτή είναι μια ακόμα απόδειξη ότι, ακόμα και οι πιο αυτονόητες διεκδικήσεις θέλουν να αντιμετωπίζονται με προληπτική καταστολή από ένα σιδερόφρακτο κράτος. Μια απόδειξη ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση του περιβαλλοντος, της δημόσιας υγείας και παιδείας, αλλά και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, είναι κοινός.
Σε μια περίοδο που ο κλοιός σφίγγει διαρκώς γύρω από τα δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, είναι χρέος μας να βάλουμε φραγμό.
Δεν θα υποχωρήσουμε από τον αγώνα για τις δημοκρατικές ελευθερίες, από την υπεράσπιση του μεγαλύτερου όπλου μας, που είναι το δικαίωμα στη διαδήλωση.
Αλλά και για την υπεράσπιση της φύσης, των θαλασσών και των βουνών, των ελεύθερων χώρων, από τα αδηφάγα σχέδια μιας “ανάπτυξης” που είναι, στην πραγματικότητα, λεηλασία, στο βωμό των κερδών της ολιγαρχίας.