Βελέντζα Δήμητρα

Βελέντζα Δήμητρα

Τελειόφοιτη στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, μέλος ΔΣ του ΦΣ Φυσικού

Μεγάλωσα στο Χαλάνδρι Αττικής. Ως μαθήτρια του 4ου Γυμνασίου και 2ου ΓΕΛ Χαλανδρίου, συμμετείχα ως εκλεγμένη στα όργανα του μαθητικού κινήματος, καθώς και σε πλήθος  αθλητικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων της περιοχής (Φ.Ο.Τ Χαλανδρίου, Νηρέας Χαλανδρίου, Σώμα Ελληνίδων Οδηγών Χαλανδρίου, Συλλογος Ρεματιάς Χαλανδρίου κ.α). Το 2019 συμμετείχα ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Χαλάνδρι με την παράταξη «Χαλάνδρι Ενάντια».

Ως φοιτήτρια, μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ και ως εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Φυσικού, δραστηριοποιούμαι στην πρώτη γραμμή των ελπιδοφόρων και νικηφόρων αγώνων του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία και την καταστολή, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση, για την επαγγελματική και εργασιακή προοπτική των νέων, για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου.

Είμαι μέλος της Λαϊκής Ενότητας από το 2015 και εκλέχθηκα μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά το 2022. 

Συμμετέχω, από την ίδρυσή της, ενεργά στην περιφερειακή παράταξη «Ανυπότακτη Αττική» και σε τοπικά κινήματα για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, των ελεύθερων χώρων, για την προστασία πρώτης κατοικίας από τις εξώσεις και τους πλειστηριασμούς των τραπεζών και ληστρικών funds σε όλη την Αττική, για την στήριξη των αδύναμων.