Βασιλείου Δάφνη

Βασιλείου Δάφνη

Φοιτήτρια στην σχολή πολιτικών μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μέλος του Δ.Σ. του Φ.Σ. Πολιτικών Μηχανικών

Μεγάλωσε στο Χαϊδάρι Αττικής και είναι φοιτήτρια. Ήδη από τα μαθητικά της χρόνια ξεκίνησε να δραστηριοποιείται μέσα από το 15μελες του σχολείου της για τα μαθητικά και τοπικά ζητήματα του Χαϊδαρίου. Πλέον συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου της σχολής της όπου και παρεμβαίνει μέσα από το σχήμα των ΕΑΑΚ.

Τα τοπικά προβλήματα ήταν κάτι που την απασχολούσε από μικρή ηλικία, με ενεργό δράση στα περιβαλλοντικά (όπως κινητοποιήσεις στα Χ.Υ.Τ.Α. της φυλής όπου επηρεάζει όλα τα δυτικά, καθώς και πλέον οι αποθήκες LNG που θέλουν να τοποθετήσουν στον Σκαραμαγκά). Δράση έχει επίσης στα φεμινιστικά, αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα, στα κινήματα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων καθώς επίσης και στα φοιτητικά, στους αγώνες κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, των διαγραφών και υπέρ του ασύλου.

Τέλος, ασχολείται με τα καλλιτεχνικά, με τον χορό και με ενασχόληση και χρόνια σπουδών στην μουσική και κινητοποιείται γύρω απ’ τα ζητήματα των καλλιτεχνών και την κατάργηση του ΠΔ85.