Τα σχέδιά τους για την Φυλή δεν θα περάσουν!

Τα σχέδιά τους για την Φυλή δεν θα περάσουν!

Παρά το προχωρημένο του καλοκαιριού και την πρωινή ώρα, η μαζική κινητοποίηση κατοίκων, φορέων, συνδικαλιστικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, απέτρεψαν την συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ την Τετάρτη 31 Ιουλίου, με την οποία η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, με τη συναίνεση και της επόμενης, επιχείρησε να περάσει τα σχέδια επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής. Υπό την πίεση της συγκέντρωσης, η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Ωστόσο, η κα.Δούρου την επόμενη μέρα κιόλας Πέμπτη 1 Αυγούστου, εν κρυπτώ , συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ για να αποφασίσει με τη διαδικασία “ψεκάστε – σκουπίστε – τελειώσατε”, προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις των φορέων και των κατοικών.

Τα σχέδια τους περιλαμβάνουν την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, νέα πανωσηκώματα, επέκταση του ΕΜΑΚ, αλλά και την διενέργεια διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίησή της. 

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τις μεθοδεύσεις που διαιωνίζουν το αίσχος της Φυλής, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των κατοίκων, αποτελούν μία διαρκή περιβαλλοντική βόμβα. Δηλώνουμε ότι, όσο κι εάν προσπαθούν θα ακυρώσουμε στην πράξη τα σχέδιά τους!