Συνεργός του αστυνομικού κράτους που στήνει η ΝΔ ο Περιφερειάρχης, με τους γνωστούς συμμάχους του από την εγκληματική συμμορία της ΧΑ.

Συνεργός του αστυνομικού κράτους που στήνει η ΝΔ ο Περιφερειάρχης, με τους γνωστούς συμμάχους του από την εγκληματική συμμορία της ΧΑ.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, προτάθηκε προς συζήτηση και ψήφιση, ψήφισμα καταδίκης του οργίου αστυνομικής βίας που έλαβε χώρα στις 6 Δεκέμβρη στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη από το πρωί της 6ης Δεκέμβρη, η Αθήνα θύμιζε στρατοκρατούμενη πόλη, ενώ τα ΜΑΤ και οι ομάδες ΔΙΑΣ παρενοχλούσαν συστηματικά πολίτες της Αττικής και προέβαιναν σε αναιτιολόγητους ελέγχους, προσαγωγές και συλλήψεις. Οι συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου αντιμετωπίστηκαν με βία και καταστολή, έγιναν πάνω από 150 συλλήψεις, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, αιρετοί και πολίτες που επιχείρησαν να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο προπηλακίστηκαν, χτυπήθηκαν από την αστυνομία ή και συνελήφθησαν.

Με ευθύνη της παράταξης Πατούλη και παρότι το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ζήτησαν τη συζήτηση και υπερψήφιση του ψηφίσματος, η διοικούσα παράταξη με τη στήριξη για μια φορά ακόμα των χρυσαυγιτών και του ακροδεξιού λαγού Τζήμερου, εξασφάλισε την καταψήφιση όχι μόνο του ψηφίσματος, αλλά ακόμα και της ίδιας της συζήτησής του.

Μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε το πρόσχημα του σεβασμού στα υγειονομικά μέτρα, την ίδια ώρα που έχει αποδειχθεί ότι οι ανοιχτές συγκεντρώσεις με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, πόσο μάλλον η προσπάθεια ανθρώπων να αφήσουν κατά μόνας ένα λουλούδι δεν έχει καμία επιρροή στη διασπορά του ιού. Την ίδια ώρα που ακόμα και η επιτροπή λοιμωξιολόγων αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Χρυσοχοΐδης έχουν επίσης δηλώσει ότι δεν συντελείται διασπορά του ιού σε ανοιχτούς χώρους με τήρηση των μέτρων. Προφανώς, η υποκρισία περισσεύει. Η διοικούσα παράταξη επικαλείται την τήρηση μέτρων που καμία σχέση δεν έχουν με τη δημόσια υγεία, ενώ ο ίδιος ο Περιφερειάρχης σπάει τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φιγουράρει σε αιμοδοσίες μεγάλων ΚΑΕ, παρότι γνωρίζει ότι έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού και, μάλιστα, σε κλειστό χώρο και χωρίς την τήρηση της ελάχιστης απαιτούμενης απόστασης!

Και όλα αυτά, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη βρίσκονται συνδικαλιστές, οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά ακόμα και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής!

Η κυβέρνηση  της ΝΔ και οι εκφραστές της στην αυτοδιοίκηση επιχειρούν από κοινού να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου. Να κλείσουμε το στόμα για τους νεκρούς της πανδημίας και την εγκληματική ευθύνη κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης, για την πολιτική του σφαγιασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την ασύδοτη πολιτική της διοίκησης της Περιφέρειας και του διαμοιρασμού κονδυλίων στους πρόθυμους επιχειρηματίες και κάθε είδους «ημέτερους», για την πολιτική της διαρκούς καταπάτησης των συνταγματικών δικαιωμάτων και της οικοδόμησης αστυνομικού κράτους.

Όμως, δεν πρόκειται να τους περάσει. Οι κινητοποιήσεις της 17ης Νοέμβρη, της 6ης Δεκέμβρη και όσες έπονται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική δίνουν ήδη απαντήσεις. Ο λαός της Αττικής θα δώσει την απάντησή του και στη διοίκηση της Περιφέρειας.