Συμμετοχή της Ανυπότακτης Αττικής στον ακτιβισμό – άνοιγμα των διοδίων στην Ελευσίνα

Συμμετοχή της Ανυπότακτης Αττικής στον ακτιβισμό – άνοιγμα των διοδίων στην Ελευσίνα

Αγώνας ενάντια στα χαράτσια!

Η Ανυπότακτη Αττική βρέθηκε μαζικά χθες, μεγάλη Πέμπτη 25/4, στα διόδια της Ελευσίνας με αγωνιστές και αγωνίστριες της νεολαίας και των κινημάτων σε ακτιβιστική δράση διαμαρτυρίας.

Ανοίξαμε τα διόδια παρά την ισχυρή παρουσία της φρουράς των διοδίων αλλά και αστυνομικών δυνάμεων και συναντήσαμε την ενθουσιώδη υποστήριξη των πολιτών στην πρωτοβουλία μας.

Η δραματική αύξηση των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους που συνδέουν την Αττική με την Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα αποτελεί άλλο ένα οικονομικό βάρος στις πλάτες των εργαζομένων, που διευκολύνει τα υπερκέρδη των μεγάλων εγχώριων και διεθνών εργολαβικών συμφερόντων.

Των ίδιων ασύδοτων συμφερόντων που, όπως αποκαλύφθηκε, μοίραζαν επί δεκαετίες την κατασκευή των οδικών έργων με παράνομες συμπράξεις ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ.

Η κυβέρνηση και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν επιτρέψει την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από τα αυξημένα διόδια παραβιάζοντας το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού στη μετακίνηση.

Αγωνιζόμαστε για το δραστικό περιορισμό και τελικά τη γενική κατάργηση του χαρατσιού των διοδίων. Δε χρωστάμε τίποτα στους κρατικοδίαιτους εργολάβους!