Νέα Φιλαδέλφεια: Γενναιόδωρη χρηματοδότηση της Δούρου στις ιδιωτικές επενδύσεις – πλήρης αδιαφορία για τις λαϊκές ανάγκες

Νέα Φιλαδέλφεια: Γενναιόδωρη χρηματοδότηση της Δούρου στις ιδιωτικές επενδύσεις – πλήρης αδιαφορία για τις λαϊκές ανάγκες

Ο Μελισσανίδης χρηματοδοτείται με όσα χρήματα δόθηκαν συνολικά σε Ανατ. και Δυτ. Αττική το 2018!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών της Δούρου, κ. Καραμάνου, ενέκρινε την Προγραμματική Σύμβαση υλοποίησης της β’ φάσης του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Με την απόφαση αυτή, την οποία προώθησε η διοίκηση Δούρου με τη σύμπραξη όλων των μνημονιακών δυνάμεων, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής με ποσό 20.000.000 €.

Η χρηματοδότηση με ένα τέτοιο ποσό αποβλέπει στην πραγματικότητα στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, εκείνων που θα απολαύσουν την εκμετάλλευση των τεράστιων εμπορικών και μη εγκαταστάσεων στη Ν. Φιλαδέλφεια, προσδοκώντας  τεράστια κέρδη. Την ίδια στιγμή, ολόκληρες εκτάσεις από την γύρω περιοχή (Περισσό, Κολούμπια, Προμπονά) έχουν αγοραστεί προκειμένου για τη δημιουργία εμπορικών κέντρων, σε μια συνδυασμένη στρατηγική αναμόρφωσης της περιοχής.

Η επιλογή της περιφερειακής αρχής ακολουθεί στρατηγικά τον δρόμο των βίαιων παρεμβάσεων στον οικιστικό ιστό, του περιορισμού των ελεύθερων χώρων στην πόλη, της ανάπτυξης φαραωνικών έργων που αναδιαμορφώνουν τον αστικό χώρο στη λογική της συγκέντρωσης και του αποκλεισμού των πολλών.

Η διάθεση 20.000.000 € από την Περιφέρεια Αττικής, όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών, αλλά αντίθετα αποτελεί καθαρή πρόκληση, τη στιγμή που η Περιφέρεια έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα φλέγοντα  ζητήματα που αφορούν τους πολίτες: στον τομέα πολιτικής προστασίας, σε αντιπλημμυρικά έργα και σε έργα πυροπροστασίας, φέροντας τεράστιο πολιτικό βάρος για τις ανθρώπινες τραγωδίες στη Μάνδρα και στο Μάτι. Στην οργάνωση μιας πιο ήπιας διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, παραδίδοντας αυτές τις νευραλγικές υπηρεσίες στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Στην κοινωνική πολιτική, την αναγκαία ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων που μαστίζονται από την κρίση, στην προστασία της λαϊκής κατοικίας που πέφτει στα χέρια των τραπεζών και των επιθετικών funds.

Όλη αυτή η αδράνεια επενδύεται από την Περιφέρεια με την πρόφαση της έλλειψης πόρων και υποδομών,  ενώ την ίδια στιγμή δωρίζει 20 εκ. ευρώ στα σχέδια Μελισσανίδη.

Χαρακτηριστικά το 2018, η Περιφέρεια χορήγησε 21.000.000 ευρώ συνολικά στις Ενότητες Δυτικής και Ανατολικής Αττικής, που επλήγησαν φέτος με τραγικό τρόπο. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, τα σχέδια επιχειρηματιών να χρηματοδοτούνται με ποσά αντίστοιχα με αυτά των λειψών έργων που έκανε η Διοίκηση Δούρου, για περιοχές που βρέθηκαν στο έλεος των πλημμυρών και των πυρκαγιών.

Τέλος, πρόκειται για βαθιά υποκριτική στάση από την παράταξη της Δούρου, διότι ουδέποτε ανέπτυξε η Περιφέρεια ένα σχέδιο για την ενίσχυση της άθλησης ως κοινωνικού αγαθού, προσβάσιμου σε όλους, σε κάθε περιφερειακή ενότητα, σε κάθε γειτονιά. Σε σύνδεση με τη λογική των ελεύθερων χώρων μέσα στην πόλη και των ανοικτών δημόσιων υποδομών άθλησης, όπως θα όφειλε να είναι μια πολιτική που εκπροσωπεί τις λαϊκές ανάγκες.

Η Ανυπότακτη Αττική επιμένει στον αγώνα ενάντια στην εύνοια προς τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενάντια στην κατασπατάληση δημόσιων πόρων, που επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα, για σκοπούς που καμία σχέση δεν έχουν με τις λαϊκές ανάγκες.

Διεκδικούμε μια Περιφέρεια Αττικής που θα θέτει ως μόνη προτεραιότητα τα συμφέροντα της λαϊκής πλειοψηφίας. Την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής στην Αττική, ενάντια στην εγκατάλειψη. Την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για το περιβάλλον. Την προστασία και την αύξηση των ελεύθερων χώρων, της άθλησης ως ελεύθερου αγαθού για όλους. Την κοινωνική αλληλεγγύη και την προστασία των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την κρίση και τις πολιτικές των μνημονίων.