Πρώτο σχόλιο της Ανυπότακτης Αττικής για τα αποτελέσματα των εκλογών

Πρώτο σχόλιο της Ανυπότακτης Αττικής για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ, ευχαριστούμε από καρδιάς όσους και όσες μας τίμησαν με την ψήφο τους, σε δύσκολες συνθήκες, δίνοντάς μας έτσι την δυνατότητα να εκπροσωπήσουμε τη φωνή των πολλών στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτιά μας, όσους και όσες εργάστηκαν ακούραστα, σε συνθήκες άνισες σε σχέση με τις κατεστημένες μνημονιακές δυνάμεις, για να φτάσει η φωνή μας στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής. 

Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι το επόμενο διάστημα οι συνθήκες θα είναι δυσκολότερες. Η πόλωση, οι συντηρητικές μετατοπίσεις, η άνοδος της επιρροής της δεξιάς και ακροδεξιάς σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και η υποχώρηση της αριστεράς σε όλες τις εκδοχές της, δείχνουν ότι έχουμε μπροστά μας μεγάλες μάχες. Τόσο στην αυτοδιοίκηση, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία.

Αυτές τις μάχες θέλουμε να δώσουμε όλοι μαζί.

Οι αγώνες μας τώρα ξεκινούν. Για να διαμορφωθούν ρήγματα στην μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη πλειοψηφία μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για να εισβάλλουν στην Αυτοδιοίκηση οι αγώνες της κοινωνίας. Για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της πλειοψηφίας, να αγωνιστούμε για ζωή με αξιοπρέπεια, για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, για το περιβάλλον στην Αττική. Για την ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς στους αγώνες. Για να χτιστεί, για πρώτη φορά, στην Περιφέρεια Αττικής, ένα ανοιχτό, μετωπικό, ριζοσπαστικό σχήμα, που θα αποτελέσει πεδίο επικοινωνίας και δίαυλο για τα κινήματα σε κάθε γωνιά της Αττικής και σημείο συνάντησης των αγωνιστικών δημοτικών πρωτοβουλιών και σχημάτων.

Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν το επόμενο διάστημα στους αγώνες για μια Αττική των ανθρώπων της.