Πολιτική δήλωση και χαιρετισμός Μαριάνας Τσίχλη στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Πολιτική δήλωση και χαιρετισμός Μαριάνας Τσίχλη στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

Την Πέμπτη 29/8 διεξήχθη η προγραμματισμένη διαδικασία της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού συμβουλίου Αττικής. Η εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος της Ανυπότακτης Αττικής Μαριάνα Τσίχλη, έδωσε όρκο πολιτικό και εκφώνησε την ακόλουθη δήλωση:

«Δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου, να εκτελέσω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου για:

  • την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όσων πλήττονται από την νεοφιλελεύθερη και αυταρχική πολιτική και τα μνημόνια,
  • την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών,
  • τον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα, που στο όνομα της κερδοφορίας τους υποβαθμίζεται κάθε μέρα η ζωή των κατοίκων της Αττικής και το περιβάλλον,
  • τον αγώνα ενάντια στην αντιδημοκρατική και νεοφιλελεύθερη αυτοδιοίκηση που θέλουν να επιβάλουν»

Στη συνέχεια, και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση φορέων και κατοίκων απήυθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό στη διαδικασία ορκωμοσίας:

«Σήμερα, η πρώτη πράξη της θητείας του περιφερειακού συμβουλίου σφραγίστηκε από μία εικόνα ντροπής. Εικόνα ντροπής που προαναγγέλλει πως θέλουν να αντιμετωπίσουν όσους αγωνίζονται. Κάτοικοι της δυτικής Αθήνας και Αττικής που διοργανώνουν διαμαρτυρία για την πραξικοπηματική επέκταση της Φυλής, δέχτηκαν πριν λίγο, μέσα στο Ζάππειο, επίθεση από τα ΜΑΤ, δέχτηκαν δακρυγόνα και χημικά, ενώ επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την ορκωμοσία. Η κυβέρνηση, αλλά και η νέα περιφερειακή διοίκηση έχουν πολιτική ευθύνη. Σε αυτές τις εικόνες θέλουν να μας κάνουν να συνηθίσουμε, αλλά δεν θα το καταφέρουν.

Η θητεία του περιφερειακού συμβουλίου ξεκινά σε μία περίοδο μεγάλων προβλημάτων για τους πολίτες της Αττικής.

Με μία κυβέρνηση αποφασισμένη να ακολουθήσει τις μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προηγούμενων, με ακόμα πιο αυταρχικό τρόπο. Που μέσα στον Αύγουστο περνάει μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας και προωθούν ένα αυταρχικό πλαίσιο, καταστολή και πειθαρχία σε όσους αγωνίζονται.

Με μία αυτοδιοίκηση που θέλουν να την μετατρέψουν ακόμα περισσότερο σε εισπρακτικό μηχανισμό και μοχλό εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, χωρίς ίχνος κοινωνικής προστασίας, με κυρίαρχη τη λογική των ιδιωτικοποιήσεων, της ανταποδοτικότητας, της καταστροφής του περιβάλλοντος και των δημόσιων, ελεύθερων χώρων προς όφελος των κάθε είδους επιχειρηματιών και εργολάβων.

Με μία αυτοδιοίκηση αντιδημοκρατική, που με τις πρόσφατες ρυθμίσεις δίνει στον περιφερειάρχη εξουσίες αυτοκράτορα, χωρίς έλεγχο, χωρίς διαφάνεια, με αποκλεισμό των αγωνιζόμενων φωνών, με πραξικοπήματα σε βάρος της ψήφου που έδωσαν οι πολίτες στις εκλογές του Μαΐου.

Με μία περιφερειακή αρχή που έχει ήδη δεσμευθεί να ακολουθήσει τις νεοφιλελεύθερες ράγες της προηγούμενης, να επιβάλει πολιτικές ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας, από την διαχείριση των προϋπολογισμών έως το Ελληνικό, από την αποδοχή των ιδιωτικοποιήσεων και την ανταποδοτικότητα έως τα απορρίμματα.

Απέναντι σε αυτές τις κατευθύνσεις θα αγωνιστούμε. Θα τις αναδείξουμε και θα τις ανατρέψουμε. Μαζί με όλους όσους, μέσα στο συμβούλιο, θέλουν να δώσουν την μάχη για μια αυτοδιοίκηση δημοκρατική, μια αυτοδιοίκηση με το βλέμμα στραμμένο σε όλους εκείνους τους πολίτες της Αττικής που τσακίζονται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Κυρίως όμως, μαζί με τα κινήματα, τις κινήσεις και τους αγώνες των πολιτών της Αττικής. Μέσα και έξω από το συμβούλιο, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να εισβάλουν στην αυτοδιοίκηση οι αγώνες της κοινωνίας, για να αποκτήσουν φωνή όσοι δεν έχουν φωνή, για την Αττική των πολλών.»