Δήλωση Μαριάνας Τσίχλη, υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής: «Ποιο είναι το προνόμιο του να ζεις χωρίς αξιοπρέπεια;»

Δήλωση Μαριάνας Τσίχλη, υποψήφιας Περιφερειάρχη Αττικής: «Ποιο είναι το προνόμιο του να ζεις χωρίς αξιοπρέπεια;»

Πίσω από την καθυστέρηση ή και αναβολή των δρομολογίων στο Σταθμό Λαρίσης σήμερα κρυβόταν μια μεγάλη ανθρώπινη τραγωδία.

Εκατοντάδες πρόσφυγες, με εισιτήριο στο χέρι, αναγκάστηκαν από τους υπεύθυνους να κατέβουν από τους συρμούς χωρίς καμία αιτιολογία και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κάθισαν μπροστά στις ράγες για πολλές ώρες. Προορισμός τους τα Διαβατά, μετά από μια ψευδή φήμη που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο περί δυνατότητας περάσματος των συνόρων.

Η απάντηση της κυβέρνησης; Χωρίς καμία λογική ή εξήγηση, τα ΜΑΤ απέκλεισαν τον σταθμό από οποιαδήποτε πρόσβαση, μέχρι εν τέλει να πειθαναγκάσουν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις δομές «φιλοξενίας» τους. Ακόμα χειρότερα, οι προκλητικές παροτρύνσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τους πρόσφυγες να μην ρισκάρουν να «χάσουν τα προνόμια τους» (!), ειλικρινά δεν αντέχουν σε σχολιασμό. Καλύτερη απάντηση από την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για στέρηση στέγης και οικονομικής βοήθειας στους πρόσφυγες, δεν υπάρχει, προκειμένου να αντιληφθούμε όλοι και όλες σε τι είδους… «προνόμια» αναφέρεται η κα. Γεροβασίλη.

Οι άνθρωποι αυτοί, ξεριζωμένοι από τον διαλυμένο από τον πόλεμο τόπο που έζησαν και μεγάλωσαν, θέλουν να φύγουν από τη χώρα.

Θέλουν τόσο πολύ να φύγουν που προτιμούν να κρατηθούν έστω από μια ψεύτικη ελπίδα, από το να μείνουν άλλο ένα δευτερόλεπτο σε δομές και εγκαταστάσεις που έχουν καταντήσει «αποθήκες ψυχών».

Δυστυχώς για αυτούς αλλά και για την ανθρωπιά, η ελληνική κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε ακριβοπληρωμένο «δεσμοφύλακα» τους, για λογαριασμό της ΕΕ – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καταδικαστούν σε αστεγία, εξαθλίωση και κοινωνική περιθωριοποίηση.

Η «Ανυπότακτη Αττική» καταγγέλλει την απάνθρωπη κακομεταχείριση των προσφύγων από την Κυβέρνηση και τον ξυλοδαρμό τους από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στα Διαβατά και εκφράζει την αλληλεγγύη της για το δικαίωμά τους σε ζωή με αξιοπρέπεια.