Κύριε Πατούλη, οι πολίτες δεν είναι «μπαχαλάκηδες», είναι αυτοί που θα πνιγούν από τα σκουπίδια!

Κύριε Πατούλη, οι πολίτες δεν είναι «μπαχαλάκηδες», είναι αυτοί που θα πνιγούν από τα σκουπίδια!

Πρώτη νίκη του αγώνα των κατοίκων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη συνεδρίαση του Συμβουλίου την Τετάρτη 4/3!

Την Τετάρτη 4/3 πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση από τοπικούς φορείς και πρωτοβουλίες κατοίκων δήμων της Αττικής ενάντια στο περιβαλλοντικό έγκλημα των σχεδιασμών Πατούλη στη διαχείριση απορριμμάτων. Οι κάτοικοι της Αττικής και ειδικά της Δυτικής Αττική, Δυτικής Αθήνας και Μαραθώνα με τη μαζική τους κινητοποίηση απαίτησαν από τη Περιφερειακή Διοίκηση Πατούλη να θέσει το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες ενός εξόφθαλμου εμπαιγμού από την πλευρά της διοικούσας παράταξης η οποία αρνείται πραξικοπηματικά να συζητήσει δημόσια και ανοιχτά το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον πλέον αρμόδιο όργανο, το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αντ’ αυτού, ο κος Πατούλης «αποφασίζει και διατάζει» να εφαρμοστεί ένα εγκληματικό και αντιπεριβαλλοντικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, περιοριζόμενος αποκλειστικά σε μια παρουσίαση-φιέστα για τα απορρίμματα στο Ζάππειο.

Η διοίκηση Πατούλη επιμένει στη διατήρηση και επέκταση του ΧΥΤΑ στη Φυλή, εκκινεί άμεσα τη διαδικασία δοκιμαστικής λειτουργίας ΧΥΤΑ και στο Γραμματικό,και εγκαινιάζει τη διαδικασία καύσης στις εγκαταστάσεις του Σχιστού. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για οργανωμένη ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή και άρα μια φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση, ενώ επίσημα ο Υπουργός Χατζηδάκης ανακοίνωσε την αναγκαιότητα να υπερβούμε τις «εμμονές» μας με την καύση σκουπιδιών, μια τοξική διαχείριση και πηγή καρκινογενέσεων.

Όλα αυτά αποφασισμένα σε fast track διαδικασίες, εν κρυπτώ, χωρίς κανένα διάλογο και διαβούλευση , εφόσον οι ίδιοι οι κάτοικοι αλλά και το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο έχουν αποκλειστεί από οποιαδήποτε συζήτηση. Αποκλειστικός σκοπός η παράδοση και αυτής της κρίσιμης υπηρεσίας της Περιφέρειας στα κερδοσκοπικά ιδιωτικά συμφέροντα με την προώθηση ΣΔΙΤ, αφού είναι γνωστό ότι τα σκουπίδια είναι χρυσός για τους εργολάβους που υποκαθιστούν τους ΟΤΑ στις βασικές τους αρμοδιότητες.

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! Η πραξικοπηματική εφαρμογή μέτρων της αρεσκείας της Διοίκησης δεν θα περάσει χωρίς αντίδραση. Ήδη οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται άμεσα, αλλά και όλης της Αττικής, προχωρούν σε κινητοποιήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στους οικείους Δήμους για την ανάδειξη του ζητήματος και το μπλοκάρισμα του περιβαλλοντικού εγκλήματος.

Η Ανυπότακτη Αττική στην τοποθέτησή της απαίτησε από την διοίκηση να πάψει την πραξικοπηματική υποβάθμιση του ρόλου του Περιφερειακού Συμβουλίου και να θέσει το σοβαρό αυτό θέμα στην κρίση των αιρετών συμβούλων της Περιφέρειας, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των κατοίκων. Καταγγείλαμε την επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών, μη βιώσιμη και περιβαλλοντοκτόνα πολιτική Πατούλη στα απορρίμματα.  

Μία πρώτη νίκη κερδήθηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου την Τετάρτη 4/3, αφού υπό το βάρος της μαζικότατης κινητοποίησης των πολιτών, η διοίκηση αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα φέρει το θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 18/3.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τέλους! Η μαζική παρουσία στων πολιτών άσκησε πίεση στους βοναπαρτισμούς της διοίκησης και αποκάλυψε τη δράση του κ. Πατούλη που δρα ερήμην των πολιτών. Γι’ αυτό και ο ίδιος επιτέθηκε αναίσχυντα στους αγωνιζόμενους κατοίκους αποκαλώντας τους δημόσια «μπαχαλάκηδες» και «πλήττοντες τη δημοκρατία»! Το μόνο πλήγμα στη δημοκρατία είναι οι εν κρύπτω και κατά παράβαση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας κινήσεις του Περφερειάρχη!

Θα αγωνιστούμε στο πλευρό των πολιτών μέχρι τέλους ενάντια στο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με εμπλοκή ΣΔΙΤ, με καύση και επιπρόσθετους ΧΥΤΑ. Θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα σε κάθε επίπεδο, θεσμικό αλλά και κοινωνικό.

Για να προστατευτεί η ζωή μας, των παιδιών και της περιοχής μας, ενάντια στα καταστροφικά τους σχέδια.

Η τοποθέτηση της Μαριάνας Τσίχλη, εκ μέρους της Ανυπότακτης Αττικής, στο Περιφερειακό Συμβούλιο: