Οι πολίτες και οι ευάλωτοι στο έλεος της κακοκαιρίας και του ψύχους ενώ ο κ. Περιφερειάρχης και οι εργολάβοι μαλώνουν για το ποιος είναι υπεύθυνος!

Οι πολίτες και οι ευάλωτοι στο έλεος της κακοκαιρίας και του ψύχους ενώ ο κ. Περιφερειάρχης και οι εργολάβοι μαλώνουν για το ποιος είναι υπεύθυνος!

Για άλλη μια φορά οι πολίτες της Αττικής είναι στο ίδιο έργο θεατές! Παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, ο κρατικός μηχανισμός αλλά και η Περιφέρεια Αττικής αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καιρικά φαινόμενα. Καιρικά φαινόμενα τα οποία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν προβλεφθεί και αναμένονταν με μεγάλη σφοδρότητα κυρίως λόγω παγετού και χιονιά.

Όσον κι αν προσπαθεί η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας και ο κος Πατούλης να μας πείσουν επί σειρά ετών ότι είναι προετοιμασμένοι, εξοπλισμένοι και ‘’στις επάλξεις’’ για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, η πραγματικότητα τους διαψεύδει εκκωφαντικά. Η Αττική οδός έχει μπλοκάρει, η Εθνική οδός έχει κοπεί στα δύο και στον αστικό ιστό δεν έχουν γίνει οι στοιχειώδεις ενέργειες για να μειώσουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και θανάτων των πολιτών που βρίσκονται στους δρόμους. 

Ο κ. Πατούλης και η ανάδοχος εταιρεία που διαχειρίζεται τη Νέα Οδό ανταλλάσσουν ευθύνες γιατί δε βγήκαν έγκαιρα μηχανήματα για να ανοίξει ο δρόμος με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να καθαρίζεται η αστική περιοχή. Η κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού για μια γνωστή κακοκαιρία αποδεικνύει για άλλη μια φορά τα προφανή. Η εμμονή του κ. Πατούλη και της γαλάζιας του παράταξης για σύμπραξη με ιδιωτικές εταιρίες πάνω σε ζητήματα που αφορούν την προστασία των πολιτών αποτελεί πολιτική επιλογή η οποία έχει καταστροφικές συνέπειες (κακοκαιρία, πλημμύρες, πυρκαγιές, απορρίμματα). Είναι προφανές πως οι εργολάβοι αρπακτικά και ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για το κέρδος και όχι για το λόγο που αμείβονται από τις τσέπες των πολιτών της Αττικής, δηλαδή την προστασία και τη μέριμνα.  

Η πλήρης αποτυχία της πολιτικής προστασίας και της Περιφέρειας σε κάθε μεταβολή του  καιρού δεν μπορεί πλέον να δικαιολογηθεί. Να αλλάξουν τώρα τις προτεραιότητές τους για να εξυπηρετηθούν και προστατευτούν οι πολίτες. Ιδιαίτερα δε οι ευάλωτοι που βρίσκονται έκθετοι σε ένα αδιάφορο κρατικό μηχανισμό. Αντί να ξοδεύουν τα χρήματα των πολιτών σε φιέστες με το Σάκη Ρουβά, εξοπλισμό καταστολής και αχρείαστες υπηρεσίες promotion της θητείας Πατούλη, να δημιουργήσουν σοβαρές υποδομές για να προστατεύουν τους πολίτες, τους αστέγους, τους εργαζόμενους.

Εν μέσω μάλιστα ενεργειακής φτώχειας, με την υποτιθέμενη απελευθέρωση της ενέργειας που θα ‘’μείωνε τις τιμές’’, εκατοντάδες συμπολίτες μας βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας με έλλειψη θέρμανσης και αδυναμία να ανταπεξέλθουν. Συν τοις άλλοις, χιλιάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν άμεσα από τη φύση της εργασίας τους και η κυβέρνηση το μόνο ‘’μέτρο’’ που έλαβε ήταν να συστήσει…..προσοχή!! 

Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική κατεύθυνση της ΝΔ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο όχι απλώς δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του λαού, αλλά έχει αποψιλώσει τον κρατικό μηχανισμό από στοιχειώδες υποδομές αντιμετώπισης προβλημάτων.

Ως εδώ! Ως Ανυπότακτη Αττική απαιτούμε: 

–        Αναστολή των εργασιών σε εξωτερικούς χώρους, όπως στις ταχυμεταφορές, στα ντελίβερι, στην οικοδομή, κ.α.

–        Εξασφάλιση των αναγκαίων μέτρων προστασίας για όλους τους εργαζόμενους

–        Να καταβληθούν κανονικά οι αποδοχές για τους εργαζόμενους που δεν έφτασαν στην δουλειά η επιχειρήσεις ανέστειλαν την λειτουργία τους, για τις μέρες της κακοκαιρίας

–        Κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς θέρμανση. Καμιά διακοπή ενέργειας λόγω αδυναμίας πληρωμής εν μέσω κακοκαιρίας

–        Άμεση προστασία των αστέγων με φροντίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης κανένας να μην μείνει στο έλεος της κακοκαιρίας.