Οι δραστηριότητες και περιοδείες της Ανυπότακτης Αττικής τις προηγούμενες ημέρες

Οι δραστηριότητες και περιοδείες της Ανυπότακτης Αττικής τις προηγούμενες ημέρες

Η εβδομάδα που διανύουμε, όπως και η προηγούμενη, είναι γεμάτη δραστηριότητα για τις υποψήφιες και τους υποψήφιους της Ανυπότακτης Αττικής:

Η Ανυπότακτη Αττική βρέθηκε χθες 23/5 στην Καλλιθέα με την υποψήφια περιφερειάρχη Μαριάνα Τσίχλη, τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Νοτίου Τομέα Κατσουρό Μάριο και τις υποψήφιες για τις ευρωεκλογές με τη Λαϊκή Ενότητα- Μέτωπο Ανατροπής Κατερίνα Θανοπούλου, Μάνια Μπαρζέφσκι και Φωτεινή Νίκα.

Πραγματοποιήθηκε περιοδεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στις πλατείες και στα καταστήματα, καθώς επίσης και στο δημαρχείο και στις δημόσιες υπηρεσίες. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν εκτός των άλλων η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου που θα αποκλείει τους κατοίκους της Καλλιθέας από την θάλασσα καθώς και τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής με μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους.

Στη συνέχεια η Μαριάνα Τσίχλη επισκέφθηκε τη Σαλαμίνα μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αντρέα Φουντούλη της π.ε. Πειραιά και Δέσποινα Καρούση από την π.ε. των Νήσων, τις υποψήφιες για τις ευρωεκλογές με τη Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής Δέσποινα Σπανού και Πηνελόπη Πετροπούλου και το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρη Στρατούλη. Στα πλαίσια της περιοδείας έγινε επίσκεψη στις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες, το δημαρχείο, καθώς και στο κέντρο Υγείας το οποίο αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και χρηματοδότηση. Επίσης έγιναν συζητήσεις στις γειτονιές σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαλαμίνα και η ευρύτερη περιφερειακή ενότητα των νήσων με σκοπό να έχουμε πλήρη εικόνα των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν.

Την Τρίτη 21/5, η Ανυπότακτη Αττική με την υποψήφια περιφερειάρχη Μαριάνα Τσίχλη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Δυτικής Αττικής Καλύμνιο Εμμανουήλ και Ρόδη Ευάγγελο επισκέφθηκαν τον Ασπρόπυργο. Πιο συγκεκριμένα, η περιοδεία ξεκίνησε από το εργοτάξιο του Δήμου, συνέχισε σε δημοτικές υπηρεσίες και κατέληξε στο ΚΑΠΗ συζητώντας με πολίτες και εργαζομένους για τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής. Στη συνέχεια η Μαριάνα Τσίχλη μαζί με τον ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο με τη Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής Νίκο Χουντή, την υποψήφια ευρωβουλευτίνα Δέσποινα Σπανού, την υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων με το συνδυασμό Μέτωπο ανατροπής Αυγή Μπέσκα-Θεοδόση καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γκέκας Βασίλης στον Κεντρικό Τομέα και Καραγιάννης Αντώνης στο Δυτικό Τομέα και επισκέφθηκαν το Υπουργείο Πολιτισμού. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους τόσο για τα προβλήματα και τις ανάγκες των ίδιων, τις ελλείψεις στο προσωπικό, τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες, όσο και για τα θέματα πολιτισμού, τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα του Υπουργείου και της Περιφέρειας, την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομίας και ανάδειξής της και ειδικά των αρχαιολογικών χώρων στην Αττική, που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών και της λογικής της απαξίωσης στο βωμό της τσιμεντοποίησης και «αξιοποίησης» κάθε χώρου.

Στην συνέχεια, το απόγευμα η Μαριάνα Τσίχλη βρέθηκε στο Πασαλιμάνι και τον κεντρικό Πειραιά μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους της π.ε. Πειραιά Γιώργο Βλάχο, Σεβαστή Γερούλη, Κική Κάραλη, Φρόσω Σκλαβάκη τους υποψήφιους στον Κεντρικό Τομέα Ρωμανό Αγγελή και Ηλιάνα Χατζηθεοδώρου, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Λαϊκή Ενότητα- Μέτωπο Ανατροπής Άρη Κωνσταντάκη και το στέλεχος της ΛΑΕ Στάθη Λεουτσάκο. Περιόδευσαν στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, στα καφενεία της πλατείας Κοραή και στους δρόμους γύρω απ’ το λιμάνι, συνομιλώντας με τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους νέους για τα πολύ μεγάλα προβλήματα της πόλης: την ανεργία, τις πολύ κακές συγκοινωνίες, τις συνεχείς πληγές από τα άχρηστα έργα, τις επιπτώσεις στους κατοίκους και την οικονομική ζωή από τα σχέδια της cosco, τον αποκλεισμό των κατοίκων απ’ το λιμάνι, την έλλειψη ελεύθερων χώρων κ.ά.

Τέλος η υποψήφια περιφερειάρχης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Νοτίου Τομέα Βασίλης Δαμιανός, Γιώργος Κουρμουλάκης, Άκης Μπαδογιάννης και Σοφία Παρέντη βρέθηκαν και χαιρέτισαν τη συνάντηση πολιτών στον Άλιμο που οργανώθηκε από τοπικές κινήσεις και κατοίκους ενάντια στο χτίσιμο ενός ακόμη τσιμεντένιου τείχους που θα χωρίζει την πόλη από τη θάλασσά της. Η μαρίνα Αλίμου παραχωρήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για 40 στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για να την «αξιοποιήσει». Δεν αρκούν οι 1100 θέσεις ελλιμενισμού και τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών από την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων μαρίνας, αλλά στη συμφωνία περιλαμβάνονται και νέα κτίρια, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και yaghting club για πλούσιους που θα φτάνουν συνολικά τα 210 στρέμματα κτιρίων, και τα 16 μ. ύψος. Φυσικά όλα αυτά θα είναι χωρισμένα με μάντρα από την πόλη. Η Ανυπότακτη Αττική παλεύει αταλάντευτα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υποδομών, ενάντια στην τσιμεντοποίηση, ενάντια στον αποκλεισμό των πόλεων από τη θάλασσα. Οι αγώνες των κατοίκων του Αλίμου και όλου του παραλιακού μέτωπο από το Φάληρο ως το Ελληνικό, είναι και δικοί μας αγώνες.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν περιοδείες και εξορμήσεις στην Καισαριανή, την Αγία Παρασκευή, το Ίλιον, τα Μέγαρα, το Περιστέρι, την Πεύκη, τη Νέα Σμύρνη, τους Αγίους Αναργύρους, στη Μεταμόρφωση, την Ελευσίνα, την Πετρούπολη, το Χαλάνδρι, τον Πειραιά, τη Νίκαια. Στις περισσότερες περιοδείες βρέθηκε και η επικεφαλής του συνδυασμού Μαριάνα Τσίχλη, ενώ συμμετείχαν και υποψήφιοι με τους τοπικούς δημοτικούς συνδυασμούς καθώς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το συνδυασμό Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις από τη Μαριάνα Τσίχλη και άλλου υποψηφίους στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, στο Δημαρχείο και την Β’ Εφορία Περιστερίου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στο ΨΝΑ Δαφνίου. Η Μαριάνα Τσίχλη παρευρέθηκε, επίσης, χαιρέτισε και δήλωσε τη στήριξη της Ανυπότακτης Αττικής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του σχήματος “Χαλάνδρι Ενάντια”, στο γλέντι του συνδυασμού “Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου”, στην εκδήλωση του δημοτικού σχήματος “Αντίσταση και Ανατροπή” στα Βριλήσσια, στην εκδήλωση του σχήματος “Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή”,στην κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού “Ανατροπή στην Πόλη” στη Νέα Σμύρνη και στην παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για τα Κοινοτικά Συμβούλια της “Ανυπότακτης Αθήνας”. Επίσης, η Μ.Τσίχλη και άλλοι υποψήφιοι στήριξαν την κινητοποίηση ενάντια στις αυθαιρεσίες του ιδιώτη επιχειρηματία με την ανοχή της Περιφέρειας στο Πεδίο του Άρεως, την Κυριακή 19.5.

Η Ανυπότακτη Αττική, επίσης, συμμετείχε με πανό και στήριξε την κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στην προεκλογική ομιλία του νεοναζί Κασιδιάρη στον Κολωνό (17/5), καθώς και στην πορεία διαμαρτυρίας για τα δικαιώματα των γυναικών (18/5). Αυτή την εβδομάδα επίσης η Μαριάνα Τσίχλη έδωσε συνέντευξη και παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού στο ‘Κανάλι 1″ του ραδιοφώνου του Πειραιά, στο σταθμό “Πρώτο Θέμα”, στην ιστοσελίδα thepressproject και στο σταθμό “News247”.

Την Πέμπτη 16.5 πραγματοποιήθηκε και η πολύ μαζική και επιτυχημένη προεκλογική συγκέντρωση της Ανυπότακτης Αττικής. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πολλές εκατοντάδες φίλες και φίλοι της Ανυπότακτης Αττικής, από κάθε γωνιά της Αττικής και της Αθήνας, εκπρόσωποι από τοπικά κινήματα, επιτροπές κατοίκων, δημοτικά σχήματα και πρωτοβουλίες, ενώ παλμό και ζωντάνια έδωσε η δυναμική παρουσία της νεολαίας. Παρουσίασε ο υποψ. περιφερειακός σύμβουλος Άρης Τόλιος και σε αυτή μίλησαν η Μαριάνα Τσίχλη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Πρωτονοτάριος και Κατερίνα Θανοπούλου (υποψ. ευρωβουλευτής με τη ΛΑΕ-Μέτωπο Ανατροπής), και ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΛΑΕ-Μέτωπο Ανατροπής Νίκος Χουντής. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Παναγιώτη Σταθόπουλο, των 121 υποψηφίων του συνδυασμού.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα των κατοίκων σε όλη την περιφέρεια Αττικής στηρίζοντας τους αγώνες που δίνουν οι πρωτοβουλίες στις γειτονιές με σκοπό να πάρουμε πίσω τα μέτρα που υποβαθμίζουν τις ζωές μας!