Να ανακληθεί η επαίσχυντη απόφαση κατάργησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.

Να ανακληθεί η επαίσχυντη απόφαση κατάργησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.

Η Ανυπότακτη Αττική στηρίζει τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μελών, γονέων, εργαζόμενων και φίλων του ΚΕΘΕΑ για την ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης που καταργεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ.

Εντελώς αιφνίδια και αναιτιολόγητα, η κυβέρνηση διέταξε την αντικατάσταση του εκλεγμένου και άμισθου Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ από διορισμένο, έμμισθο και κυβερνητικά ελεγχόμενο όργανο. Ταυτόχρονα, καταργεί τις νομικές ρυθμίσεις σχετικά με το σκοπό και την αποστολή του ΚΕΘΕΑ, καθώς και τη δυνατότητα ίδρυσης νέων μονάδων.

Η πράξη αυτή της κυβέρνησης υπονομεύει τον κρίσιμο ρόλο και το σημαντικό έργο του ΚΕΘΕΑ που επί δεκαετίες έχει συμβάλλει στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, στην υποστήριξη εξαρτημένων ανθρώπων και των οικογενειών τους και στη διευκόλυνση των διαδικασιών επανένταξης. Ταυτόχρονα, υπονομεύεται ο κρίσιμος ρόλος των θεραπευτών, επιστημόνων, αλλά και των εθελοντών φίλων στη λειτουργία του οργανισμού.

Η κίνηση αυτή στερείται οποιασδήποτε δικαιολογίας, δεδομένου ότι ουδέποτε έχουν αποδοθεί στο ΚΕΘΕΑ υποψίες αδιαφανούς ή προβληματικής οικονομικής λειτουργίας. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα του αυταρχικού τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται τον κρατικό μηχανισμό η κυβέρνηση της ΝΔ, που καταλήγει να θέτει σε κίνδυνο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και ευαίσθητα πεδία της κοινωνικής πολιτικής.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης. Διεκδικούμε αντί για την κατάλυση, την στήριξη, οικονομική και ουσιαστική, του έργου των φορέων που παράγουν έργο προς όφελος της κοινωνίας.