Κωνσταντακόπουλος Αναστάσιος

Κωνσταντακόπουλος Αναστάσιος

Προϊστάμενος του Τμήματος Πρόνοιας και Αρωγής Δήμου Αιγάλεω

Γεννήθηκα το 1964 στην Ροβιάτα Ηλείας . Από το 1996 κατοικώ και εργάζομαι  στο Αιγάλεω. Είμαι παντρεμένος και έχω μια κόρη. 

Επαγγελματική εμπειρία

Σπούδασα Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Σόφιας  «ΚΛΗΜΕΝΤ ΟΧΡΙΝΤΣΚΙ» στη  Βουλγαρία. Από το 1996 εργάζομαι  στον Δήμο Αιγάλεω  ως υπεύθυνος προγραμμάτων υποστήριξης  ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Σήμερα εργάζομαι ως Προϊστάμενος του Τμήματος Πρόνοιας και Αρωγής. Παράλληλα  εργαζόμουν ως καθηγητής σε Φροντιστήρια Μ. Εκπαίδευσης διδάσκοντας κοινωνιολογία και Πολιτική Οικονομία

Κοινωνική και Πολιτική δράση

Από τα μαθητικά μου  χρόνια μέχρι και σήμερα συμμετέχω ενεργά σε διάφορες πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες. Συμμετέχω στο συνδικαλιστικό κίνημα ως ενεργό μέλος  του σωματείου εργαζομένων του Δήμου και το διάστημα 2015-2018 από τη θέση του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ.  Στο γονεϊκό κίνημα της πόλης ως  αντιπρόεδρος, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ο Δημοτικού Σχολείου κατά την χρονική περίοδο 2014-2017 καθώς και στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του μουσικού Γυμνασίου  Αθήνας από το 2021-2022. Από το 2012 έως 2020 εθελοντής στο Αλληλέγγυο Φροντιστήριο του Δήμου Αιγάλεω διδάσκοντας Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.