Κάσσης Δημήτριος

Κάσσης Δημήτριος

Εργάζεται ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (Φυσικός Ωκεανογράφος) στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), μουσικός. Από το 2015 είναι Προέδρου του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ και από το 2022 Πρόεδρος του ΓΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Ερευνητικά κέντρα και Ιδρύματα (ΠΟΕΕΚ-Ι)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Πατήσια και ζει στο κέντρο της Αθήνας, στον Κεραμεικό. Σπούδασε φυσική στο ΕΚΠΑ και μουσική σε ωδεία της Αττικής και στο μουσικό σχολείο της Παλλήνης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στη σχολή Ναυπηγών-Μηχανολόγων του ΕΜΠ πάνω στη θαλάσσια επιστήμη καθώς και τη διδακτορική διατριβή πάνω στα επιχειρησιακά ωκεανογραφικά συστήματα παρακολούθησης. Από το 2007 έως σήμερα εργάζεται ως Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (Φυσικός Ωκεανογράφος) στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Από το 2012 εντάχθηκε στον μαχητικό συνδικαλισμό και από το 2015 υπηρετεί στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ, ενώ το 2022 εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΓΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Ερευνητικά κέντρα και Ιδρύματα (ΠΟΕΕΚ-Ι). Την τελευταία 10ετία δραστηριοποιείται στους αγώνες των συμβασιούχων στην έρευνα, στο χώρο των κινημάτων περιβάλλοντος, και στο χώρο των μαχόμενων καλλιτεχνών. Ως μουσικός συμμετέχει σε μουσικά σχήματα ως εκτελεστής αλλά και στη σύνθεση έργων για μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. 

Συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές του 2019 ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην περιφέρεια Αττικής με την παράταξη Ανυπότακτη Αττική. Αγωνίζεται τόσο ως καλλιτέχνης, όσο ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος και επιστήμονας, ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στο λεκανοπέδιο, με προσήλωση στους συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις.