Κάλεσμα στην κινητοποίηση που καλείται από κατοίκους, φορείς και εργατικά σωματεία την Πέμπτη 14/9, στις 19:30 με συγκέντρωση στο πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας και πορεία στην Oil One.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση που καλείται από κατοίκους, φορείς και εργατικά σωματεία την Πέμπτη 14/9, στις 19:30 με συγκέντρωση στο πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας και πορεία στην Oil One.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΗΣ OIL ONE !!!
Η ζωή και η υγεία των κατοίκων Κερατσινίου – Δραπετσώνας δεν είναι παιχνίδι.
Διαδήλωση Πέμπτη 14/9,19:30 στο παλιό δημαρχείο Δραπετσώνας
Η Ανυπότακτη Αττική στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κατοίκων Κερατσινίου – Δραπετσώνας για την άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Oil One, των «καζανιών του θανάτου» όπως δικαίως τα ονομάζουν.
Η εγκατάσταση και λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας πετρελαιοειδών απορριμμάτων από το 2015 δίπλα στα σπίτια και τα σχολεία έκανε την ζωή των κατοίκων ανυπόφορη, αλλά και είναι επικίνδυνη για τη ζωή και την υγεία τους. Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν Σύλλογοι Γονέων της Περιοχής, οι μαθητές αναγκάζονται να παραμένουν στις αίθουσες με κλειστά παράθυρα (ακόμη και την περίοδο της πανδημίας) λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, ενώ όταν η δυσοσμία ξεπερνάει τα όρια, υπάρχουν σχολεία που παραμένουν κλειστά.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, εδώ και οχτώ χρόνια εμπαίζει τους κατοίκους δηλώνοντας δήθεν άγνοια για το είδος και την πηγή της δυσοσμίας. Ωστόσο, οι μελέτες του Δημόκριτου, του Αστεροσκοπείου και το Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου καταλήγουν σε σαφές συμπέρασμα και γνωστοποιημένο σε όλους τους αρμόδιους φορείς: η ατμόσφαιρα της περιοχής περιέχει βενζόλιο, ένα από τα πιο θεμελιώδη πετροχημικά προϊόντα – γνωστό για την τοξικότητα και την καρκινογόνο δράση του – και μάλιστα σε διπλάσια ποσότητα από ότι είναι ο επιτρεπτός μέσος όρος ετησίως.
Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των κατοίκων για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Oil One.
Η ζωή και η υγεία παιδιών και κατοίκων δεν μπορεί να γίνει θυσία για τα κέρδη των μεγαθηρίων!
Η Περιφέρεια και οι αυτοδιοικητικοί φορείς να πάρουν θέση για το μείζον αυτό ζήτημα προστασίας της υγείας των κατοίκων Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που καλείται από κατοίκους, φορείς και εργατικά σωματεία την Πέμπτη 14/9, στις 19:30 με συγκέντρωση στο πρώην δημαρχείο της Δραπετσώνας και πορεία στην Oil One.