Η Ανυπότακτη Αττική στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, ενάντια στην επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με απόφαση Πατούλη

Η Ανυπότακτη Αττική στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, ενάντια στην επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με απόφαση Πατούλη

Τις τελευταίες μέρες εκτυλίσσεται μία πρωτοφανώς αντιδημοκρατική διαδικασία με αντικείμενο τις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Με … διαταγή Πατούλη, επιβλήθηκε στο Σύλλογο να διενεργήσει εκλογές με ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενάντια στην απόφαση του Συλλόγου για εκλογές διά ζώσης. Πρόκειται για πρωτοφανή εξωθεσμική επιβολή στη λειτουργία συνδικαλιστικού οργάνου εργαζομένων. Παρά την καταγγελία του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας, αλλά και της ΑΔΕΔΥ, παρά το γεγονός ότι όλοι οι συνδυασμοί πλην του ψηφοδελτίου της ΔΑΚΕ αποσύρθηκαν, παρά το γεγονός ότι σε όλες τις άλλες Περιφέρειες της χώρας οι διοικήσεις σεβάστηκαν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων για διά ζώσης εκλογές, ο Πατούλης τραβάει ως το τέλος την αντιπαράθεση αυτή, επιβάλλοντας τη διεξαγωγή των εκλογών που ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί.

Ο Περιφερειάρχης όμως, δεν αγνοεί επιδεικτικά μόνο τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, αλλά και το ίδιο το Συμβούλιο. Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου, η διοικούσα παράταξη, με τους γνωστούς παρατρεχάμενούς της, δηλαδή τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και το μόρφωμα Τζήμερου καταψήφισαν το αίτημα που κατέθεσε σύσσωμη η υπόλοιπη αντιπολίτευση για να συζητηθεί το ζήτημα των εκλογών του Συλλόγου.

46 περιφερειακοί σύμβουλοι, από 6 παρατάξεις του Συμβουλίου, ζητήσαμε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου, αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα. Συνεχίζοντας την πραξικοπηματική πρακτική, ο Περιφερειάρχης φρόντισε το Συμβούλιο να συγκληθεί σήμερα, 15/6, την τελευταία μέρα που μπορούσε να το πράξει σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας και ενώ οι εκλογές διεξάγονται ήδη από το πρωί. Παράλληλα, δεν εμφανίστηκε ούτε ο ίδιος, ούτε η παράταξή του, ούτε οι πιστοί του σύμμαχοι για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας. Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία που δεν συγκεντρώνεται απαρτία με ευθύνη της διοικούσας παράταξης.

Την ίδια στιγμή, ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει ότι σημειώνονται περιστατικά που αποδεικνύουν την διαβλητότητα του ηλεκτρονικού συστήματος ΖΕΥΣ, με την αποστολή πολλαπλών κωδικών εισόδου στο σύστημα σε εργαζόμενους, οι οποίοι έτσι θα μπορούσαν να ψηφίσουν πάνω από μία φορά, με την μη αποστολή κωδικών σε άλλους. Παράλληλα, καταγγέλλει ότι ασκούνται πιέσεις στους εργαζόμενους για να ψηφίσουν ηλεκτρονικά.

Φαίνεται ότι ο Περιφερειάρχης Αττικής δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να επιβάλει αφενός τη γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την διάλυση των συνδικαλιστικών διαδικασιών των εργαζομένων, αλλά και για να στήσει μηχανισμούς φίλων και συνοδοιπόρων.

Ωστόσο, η στάση Πατούλη είναι μια απλή ένδειξη για το τι επιδιώκει η κυβέρνηση να επιβάλει καταθέτοντας και ψηφίζοντας το εργασιακό νομοσχέδιο, που εισάγει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στο σύνολο των σωματείων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Όσα γίνονται σήμερα στην Περιφέρεια Αττικής, θέλουν να τα επιβάλλουν συνολικά στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να φέρουν σιγή νεκροταφείου.

Ο Περιφερειάρχης δείχνει το δρόμο για αυτό που η κυβέρνηση οραματίζεται: διαλυμένα σωματεία, εκλογές νοθείας, πιέσεων και υποσχέσεων σε ημέτερους, δίκτυα κυβερνητικών που θα ονομάζονται διοικήσεις σωματείων και συλλόγων, μηδενική συμμετοχή των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση, απονέκρωση της πολιτικής συζήτησης και των αγωνιστικών πρωτοβουλιών μέσα στα σωματεία.

Αν πιστεύουν ότι θα επιβάλουν αυτές τις κατευθύνσεις είναι βαθιά γελασμένοι.