Επίσκεψη της υποψήφιας Περιφερειάρχη Μαριάνας Τσίχλη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο: Τέλος στην υποστελέχωση και την εξάντληση του προσωπικού

Επίσκεψη της υποψήφιας Περιφερειάρχη Μαριάνας Τσίχλη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο: Τέλος στην υποστελέχωση και την εξάντληση του προσωπικού

Την Τετάρτη 9/5 η υποψήφια περιφερειάρχης Μαριάνα Τσίχλη επισκέφθηκε το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές με τη Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής Μαρία Μπόλαρη και Σπύρο Δρίτσα, καθώς και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Βορείου Τομέα Ελευθερία Παπαονησιφόρου.

Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο όπως και η πλειοψηφία των νοσοκομείων στην Αττική στα χρόνια των μνημονίων, αντιμετωπίζει το έντονο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Όπως ανέδειξαν το προηγούμενο διάστημα και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί την διοίκηση του νοσοκομείου η οποία προχώρησε σε επέκταση των μονάδων με τη δημιουργία Μονάδας Ψυχογενούς Ανορεξίας.

Η επέκταση, όμως, είναι αδύνατον να στηριχθεί στο υπάρχον προσωπικό λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης, αλλά και της έλλειψης ευρύτερων προϋποθέσεων που απαιτούνται για την στήριξη ενός τέτοιου σχεδίου. Δημιουργείται, έτσι, ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα ελλιπούς λειτουργίας των υπόλοιπων νοσηλευτικών τμημάτων.

Η λειτουργία του Νοσοκομείου επί της ουσίας συνεχίζεται σχεδόν με το μισό προσωπικό, γεγονός που οδηγεί σε απαράδεκτες συνθήκες και ωράρια εργασίας , μονοβάρδιες στέρηση των νόμιμων ρεπό και αδειών, ενώ αντικειμενικά έχει συνέπειες για τους ίδιους τους ασθενείς.

Η Ανυπότακτη Αττική στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για πρόσληψη προσωπικού σε όλα τα αναγκαία τμήματα του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και σε όσα ακόμα νοσοκομεία έχουν αντίστοιχες ανάγκες. Το δημόσιο αγαθό της υγείας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πεδία καταστροφής των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και είναι ανάγκη να αποκατασταθεί με στήριξη των εργαζομένων, επιστημονική στελέχωση, γενναία χρηματοδότηση.

Παλεύουμε για τη διασφάλιση μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και πρόσβασης των πολιτών σε πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ενιαίο σχέδιο δράσης από την Περιφέρεια Αττικής.