Διαδήλωση 14ης Σεπτεμβρίου: Πρώτο, μαζικό μήνυμα αντίστασης στον θατσερισμό του νόμου και της τάξης

Διαδήλωση 14ης Σεπτεμβρίου: Πρώτο, μαζικό μήνυμα αντίστασης στον θατσερισμό του νόμου και της τάξης

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την εξουσία, διακηρύσσει και επιχειρεί να επιβάλει κάθε είδους μέτρα καταστολής και αυταρχισμού. Η κατάργηση του ασύλου, η αναβάθμιση των διμοιριών των ΜΑΤ και η ανασυγκρότηση των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, η ενίσχυση του κρατικού ποινικού οπλοστασίου, η εκκένωση των καταλήψεων που στέγαζαν πρόσφυγες στα Εξάρχεια και η επίθεση στο ΒΟΞ, οι διαρκείς αστυνομικές επιθέσεις γύρω από την πλατεία, αλλά και η διαρκής παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια που έχουν κάνει αβίωτη τη ζωή των κατοίκων, δίνουν τον τόνο της πολιτικής που η κυβέρνηση, με την υποστήριξη του μιντιακού κατεστημένου, προσπαθεί να νομιμοποιήσει και να επιβάλει.

Η πολιτική τους έχει στόχο να θωρακίσει τα επιθετικά, αντιλαϊκά νεοφιλελεύθερα μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν από τις κινητοποιήσεις και το κοινωνικό κίνημα. Έχει επίσης στόχο να «παρουσιάσει έργο», αξιοποιώντας τα πιο αντιδραστικά ιδεολογήματα, την ίδια στιγμή που τα κοινωνικά, εργασιακά, δημοκρατικά δικαιώματα χτυπιούνται με βάναυσο τρόπο.

Η μαζική και δυναμική διαδήλωση της 14ης Σεπτέμβρη, ήταν η πρώτη απάντηση στα σχέδιά τους. Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές συλλογικότητες, στέκια, πρωτοβουλίες κατοίκων, αλλά και χιλιάδες κόσμου, έδωσαν το παρόν και βροντοφώναξαν ότι η πολιτική της κατατρομοκράτησης και της τρομολαγνείας δεν θα περάσει.

Είναι απαραίτητη η συνέχεια των αγώνων, αλλά και οι κοινές πρωτοβουλίες κοινωνικών και πολιτικών φορέων και συλλογικοτήτων για να σταματήσει ο αυταρχισμός και οι προσπάθειες καταστολής και τρομοκράτησης.

Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ θα συμμετέχει σε κάθε αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία.