Δελτίο Τύπου: Η στέγαση δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα!

Δελτίο Τύπου: Η στέγαση δεν είναι προνόμιο, είναι δικαίωμα!

Την  Τρίτη 16/4  η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ στήριξε και συμμετείχε στη διαδήλωση που διοργανώθηκε από το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενάντια στην  απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να προχωρήσει σε άμεσες εξώσεις χιλιάδων αναγνωρισμένων προσφύγων από τα σπίτια και τις δομές φιλοξενίας τους, χωρίς να έχει ληφθεί η παραμικρή μέριμνα για το μέλλον όσων προσφύγων και οικογενειών που πετιούνται στο δρόμο.

Πρόκειται για μια επαίσχυντη απόφαση που αφήνει τους πρόσφυγες εντελώς απροστάτευτους απέναντι στην αδυναμία σίτισης, στέγασης αλλά και εύρεσης οποιασδήποτε εργασίας, στο βαθμό που εκλείπει οποιοδήποτε πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης ή ακόμη και γλωσσομάθειας των προσφύγων και των οικογενειών τους. Ακόμη και τα παιδιά των προσφύγων καταδικάζονται στην αστεγία, την ανέχεια και την στέρηση της σχολικής εκπαίδευσης.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού στοίβαξε τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα όπως στη Μόρια, με κάκιστες συνθήκες διαβίωσης,  τώρα τους σπρώχνει στην αστεγία ολοκληρώνοντας τον κύκλο της εξαθλίωσης.

Απαιτούμε να ανακληθεί η απόφαση έξωσης των προσφύγων. Ζητάμε ανθρωπιά και κοινωνική ένταξη – ούτε στρατόπεδα – φυλακές, ούτε ασιτία και αστεγία.

Απαιτούμε και από την Περιφέρεια Αττικής να μεριμνήσει ώστε να μη μείνει καμιά προσφυγική οικογένεια χωρίς στέγη.

Συλλογή φωτογραφιών από την προεία στις 16/4: