Αναστασόπουλος Γιάννης

Αναστασόπουλος Γιάννης

Συνταξιούχος, εργάστηκε ως υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Γεννημένος στην Αθήνα, απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής, πτυχιούχος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά, στο Παρίσι (PARIS XII – Val de Marne). Δραστηριοποιούμενος από τα φοιτητικά χρόνια στην πολιτική την περίοδο της μεταπολίτευσης, μέλος της Νεολαίας Ρήγας Φεραίος και εν συνεχεία του ΚΚΕ Εσωτερικού, διετέλεσα μέλος του ΔΣ της σχολής Πολιτικών Μηχανικών.

Παρέμεινα ενεργός πολιτικά στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, του Συνασπισμού και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2015, οπότε και αποχώρησα μετά την ολική παράδοση που ακολούθησε το δημοψήφισμα. Από το 2016 μέλος του DiEM25 και από το 2018 μέλος του ΜέΡΑ25. Τον Μάιο του 2022 εκλέχτηκα στη ΚΕ του κόμματος, αναλαμβάνοντας ευθύνη στον τομέα της οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος. 

Από το 1984 εργάστηκα ως μόνιμος υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Γραμματεία του οργάνου στο Λουξεμβούργο, μέχρι το 2019 που συνταξιοδοτήθηκα.

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δραστηριοτήτων που ανέπτυξα συγκαταλέγεται και η δημιουργία ενός από τα πρώτα κοινωνικά παντοπωλεία που λειτούργησαν στη χώρα, στον Δήμο Σαρωνικού, το οποίο μετά από 3 χρόνια λειτουργίας στο πλαίσιο της οργάνωσης Κοινωνική Αλληλεγγύη Σαρωνικού, περιήλθε στην ευθύνη του Δήμου Σαρωνικού.