Τραγική υπενθύμιση του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων με δίκυκλο, ο θάνατος διανομέα.

Τραγική υπενθύμιση του δίκαιου αγώνα των εργαζόμενων με δίκυκλο, ο θάνατος διανομέα.

Νίκη στον δίκαιο αγώνα τους για ρύθμιση και προστασία των εργαζόμενων!

Χθες, ημέρα απεργίας στον κλάδο εργαζόμενων με δίκυκλο, εργαζόμενος delivery σκοτώθηκε ακαριαία σε εργατικό ατύχημα, καθώς χτυπήθηκε κάθετα από διερχόμενο αυτοκίνητο στη διασταύρωση της λεωφόρου Μεσογείων με την οδό Αγίας Τριάδος, στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, όταν προσπάθησε να διασχίσει πεζός τη λεωφόρο για να μεταφέρει παραγγελία.

Οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων με δίκυκλο (ντελιβεράδες, κούριερ, εξωτερικοί) για στοιχειώδεις συνθήκες και εξοπλισμό ασφαλείας στην εργασία τους δεν παίρνουν αναβολή.
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ στηρίζει το δίκαιο αγώνα τους για ένταξη και ασφαλιστική αναγνώριση στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, για υποχρέωση των εργοδοτών να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα και μέσα συντήρησης (ασφάλιση, έξοδα κίνησης) και πλήρη εξοπλισμό ασφαλείας δικυκλιστή. Για κατοχύρωση ρεπό, υπερωρίες και επιδόματα. Για αναγνώριση ενιαίας ειδικότητας και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα της εξαντλητικής, ανασφάλιστης και χωρίς κατοχυρώσεις εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων με δίκυκλο σε σειρά κλάδων, που συμπληρώνεται από την εργοδοτική τρομοκρατία έως και ξυλοδαρμούς εργαζόμενων από μαφίες, πρέπει να σταματήσει.