Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες!

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες!

Η Ανυπότακτη Αττική συμμετέχει αύριο στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά. Προσυγκέντρωση 11.00 π.μ. στην Πατησίων, στο ύψος του Μουσείου.

Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει σε κρίσιμη στιγμή το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η περίφημη έξοδος από τα μνημόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει παγίωση της ίδιας σκληρής  μνημονιακής, αντεργατικής πολιτικής, σημαίνει λιτότητα και επιτροπεία μέχρι το 2060.

Το καθεστώς της ελαστικής, κακοπληρωμένης εργασίας χωρίς συλλογική διαπραγμάτευση και η ανεργία, οι ανάλγητοι πλειστηριασμοί κατοικίας, η υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων είναι η μόνη πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα. 

Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τους αγώνες, το εργατικό κίνημα συνεχίζει να βρίσκεται στην κρίση απομαζικοποίησης και αποδυνάμωσης των συνδικαλιστικών πρακτικών, που το έχουν οδηγήσει οι χρόνιες επιλογές του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Σήμερα, είναι αναγκαία η ανάταση των αγώνων και η αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος μέσα από τη δυναμική συμμετοχή των εργαζόμενων, την ενωτική δράση και τη μαχητικότητα.

Το εργατικό κίνημα μπορεί με μαζικούς, ενωτικούς αγώνες να πετύχει νίκες για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων αλλά και τη συνολική ανατροπή των πολιτικών της φτωχοποίησης και της επιτροπείας.