Συνέλευση της Ανυπότακτης Αττικής Κυριακή 23/6 στις 18.00

Συνέλευση της Ανυπότακτης Αττικής Κυριακή 23/6 στις 18.00

Αγαπητοί / ες σ/φοι, σ/σες,

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο μετά και το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, και στην Περιφέρεια, αλλά ακόμα περισσότερο, στις ευρωεκλογές, που φαίνεται ότι το σκηνικό αλλάζει ριζικά. Στην αυτοδιοίκηση, αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή σε Ελλάδα και Ευρώπη, διαμορφώνονται μεγάλες συντηρητικές μετατοπίσεις. Η δεξιά και η ακροδεξιά αντεπιτίθενται, ενώ οι αριστερές δυνάμεις, σε όλες τους τις εκδοχές, υποχωρούν, ή και δέχονται σφοδρές ήττες. 

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι δείκτης των επιπτώσεων που είχε σε πλατιά τμήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας η πολιτική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Η προσχώρηση στα μνημόνια και στον νεοφιλελευθερισμό, η προδοσία του δημοψηφίσματος, ο διασυρμός των αγώνων, εξευτέλισαν συνολικότερα την αριστερά και εμπέδωσαν στην κοινωνία την αντίληψη των μειωμένων προσδοκιών.

Όμως και η ίδια η αριστερά δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Κανείς δεν μπορεί να επιχαίρει στο φόντο αυτών των συσχετισμών. Για κάθε εκδοχή της αριστεράς, αυτή πρέπει να είναι μία ώρα αυτοκριτικής, ριζικής αναθεώρησης παγιωμένων αντιλήψεων και φυσιογνωμιών, αλλά και ενωτικής πορείας. Για να μπορεί να είναι χρήσιμη στους αγώνες που θα έρθουν την επόμενη περίοδο.

Είναι πάγια θέση μας ότι η αναγκαιότητα διαμόρφωσης οχημάτων παρέμβασης στην αυτοδιοίκηση με ενωτικά, ανοιχτά, δημοκρατικά χαρακτηριστικά, με μόνιμη και μακροπρόθεσμη δραστηριότητα και με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων αντιλήψεων και τάσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς είναι επιτακτική. Ο πολυκατακερματισμός που τείνει να γίνει δομικό στοιχείο της φυσιογνωμίας της ριζοσπαστικής αριστεράς, της στερεί υπαρκτές δυνατότητες παρέμβασης και μετατόπισης του συσχετισμού. 

Για αυτό το λόγο, η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ συγκροτήθηκε με άξονα της κατεύθυνσής της να μπορέσει να συσπειρώσει τα εύρυτερα δυνατά τμήματα  της ριζοσπαστικής αριστεράς. Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε μία κίνηση που θα έχει μεν πολιτικό στίγμα, αλλά θα διατηρεί την αυτοτέλειά της και θα επιδιώκει να ενώσει κοινωνικές και πολιτικές συνιστώσες της ριζοσπαστικής αριστεράς, με διαφορετικές αφετηρίες και αναφορές. Με πολιτικό στίγμα ενάντια στην μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη πολιτική, αλλά και στην καπιταλιστική αναδιάρθρωση του χώρου, για την οποία η Αττική είναι σήμερα σημείο αιχμής.

Επιδιώκουμε συνεχώς η κίνησή μας να είναι μία συσπείρωση με μαζική, ανοιχτή φυσιογνωμία, που θα στηρίζεται στις πολιτικές διαδικασίες βάσης και θα επικοινωνεί με τοπικά κινήματα, δημοτικές κινήσεις και κινήσεις αγωνιζόμενων κατοίκων, χωρίς φυσικά να τα υποκαθιστά.

Για να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω σας προσκαλούμε στην ανοιχτή συνέλευσή μας  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  23-06-2019, στις 6 μ.μ., στην ταράτσα του Polis Art Café.

Κεντρικά σημεία της συζήτησής μας θα είναι :

-Αποτίμηση εκλογών

-Στόχοι της παρέμβασής μας για το επόμενο διάστημα

-Λειτουργία του σχήματος

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

Το συντονιστικό της Ανυπότακτης Αττικής