Συμμετοχή της Ανυπότακτης Αττικής στο Φεστιβάλ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ Κηποθέατρο Νίκαιας 27-28 Σεπτεμβρίου

Συμμετοχή της Ανυπότακτης Αττικής στο Φεστιβάλ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ Κηποθέατρο Νίκαιας 27-28 Σεπτεμβρίου

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός λαός χτυπιέται από τις βάναυσες πολιτικές των συνεχιζόμενων μνημονίων, τις πολιτικές φτωχοποίησης και κατάλυσης των δικαιωμάτων στο μισθό, τη σύνταξη, την ασφάλιση, την υγεία, την κατοικία, την αξιοπρεπή διαβίωση. Χέρι – χέρι με την επιβολή της νεοφιλελεύθερης λιτότητας βάδισε η ανάπτυξη του φασισμού και της ακροδεξιάς, η γιγάντωση της ναζιστικής συμμορίας δολοφόνων της ΧΑ.

Φασίστες και παρακρατικά στοιχειά χτύπησαν δολοφονικά το λαό και τη νεολαία προσφέροντας στα αφεντικά τους την καλύτερη υπηρεσία με σκοπό την διασπορά του τρόμου και την αναπαραγωγή των πιο σκοτεινών ιδεολογημάτων ρατσισμού και μισανθρωπίας. Χτύπησαν τον Παύλο, το Σαχζάτ Λουκμάν, τους αιγύπτιους ψαράδες, τόσους και τόσες συνδικαλιστές και αγωνιστές.

Ο λαός με τους αγώνες του έσπασε το φόβο, ανέδειξε και αντιπάλεψε το θανάσιμο κίνδυνο του φασισμού. Είναι οι κοινωνικοί αγώνες που κατάφεραν να βγει η συμμορία της ΧΑ εκτός Βουλής και να περιοριστεί η επιρροή της ακροδεξιάς στους κόλπους της κοινωνίας και ειδικά της νεολαίας.

Το διαδοχικό κλείσιμο όλων των γραφείων της Χρυσής Αυγής και η αποδυνάμωση του οργανωτικού της κορμού, η υποχώρηση των θανάσιμων ταγμάτων εφόδου τα οποία δρούσαν ανενόχλητα με επιθέσεις σε αδύναμους και απροστάτευτους, είναι οι νίκες των μαζικών αγώνων επί τόσα χρόνια. Αγώνων που βρήκαν απέναντι όχι μόνο τις φασιστικές συμμορίες αλλά και τον κρατικό και κατασταλτικό μηχανισμό που δρούσε προκλητικά συγκαλύπτοντας τις πρακτικές της ακροδεξιάς. Ακόμη και δημοτικές αρχές που έδιναν τόπο και δημόσιο βήμα στη ναζιστική προπαγάνδα.

Ωστόσο, ο κίνδυνος του φασισμού παραμένει ισχυρός και απαιτεί την διαρκή επαγρύπνηση και το δυνάμωμα του αντιφασιστικού κινήματος. Η ανάδειξη μιας δήθεν «λάιτ» εκδοχής της ακροδεξιάς με το μόρφωμα του Βελόπουλου αλλά και η προβολή ακροδεξιών στοιχείων στην πρώτη γραμμή της κυβέρνησης δείχνουν την αναγκαιότητα για  συνέχιση του αγώνα.

Οι δίκες των δολοφόνων της ΧΑ δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και οι πραγματικοί ένοχοι δεν έχουν ακόμα καταδικαστεί, πολλοί μάλιστα κινούνται υπογείως είτε συγκροτώντας άλλα αφανή εθνικιστικά και ακροδεξιά μορφώματα είτε βρίσκοντας μια θέση στην νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη ή σε καίριες θέσεις στις επιτροπές των Δήμων. Η κυβέρνηση της ΝΔ ενσωματώνει στο λόγο και την πρακτική της μέτρα που φλερτάρουν με μια ακροδεξιά και ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα, επικεντρώνοντας την πολιτική της στην αστυνομοκρατία, της επιβολή του δόγματος του «νόμου και της τάξης», στο ξεσπίτωμα και το κυνήγι προσφύγων και μεταναστών.

Συνεχίζουμε τους αγώνες για να ξηλωθεί η ιδεολογία και οι πρακτικές του φασισμού. Ένα ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο είναι αναγκαίο για να παλεύει καθημερινά απέναντι σε φαινόμενα φασιστικής και ρατσιστικής βίας και καταστολής.

Συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ στο Νίκαια, στη γειτονιά που οι φασίστες δολοφόνησαν τον Παύλο για να χτυπήσουν στο πρόσωπό του όλη την ελπίδα, το θάρρος και το ανάστημα των νέων ανθρώπων.

Δεν ξεχνάμε τι σημαίνει φασισμός. Δεν ξεχνάμε την Κοκκινιά και όλες τις μαρτυρικές λαϊκές συνοικίες που τσάκισαν το φασισμό και τους φασίστες, αφήνοντας διαχρονικό ίχνος στην ιστορία των αγώνων του λαού για ψωμί, για ζωή, για αξιοπρέπεια.