Συμμετοχή της Ανυπότακτης Αττικής στην συμβολική κατάληψη της Γ’ Φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής

Συμμετοχή της Ανυπότακτης Αττικής στην συμβολική κατάληψη της Γ’ Φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής

Η «Ανυπότακτη Αττική» συμμετείχε στην κινητοποίηση – συμβολική κατάληψη της Γ’ Φάσης του ΧΥΤΑ Φυλής που πραγματοποίησαν δεκάδες πολίτες της Αττικής ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα στου «Δυτικού Μετώπου».

Σήμερα, κι ενώ ενόψει περιφερειακών εκλογών όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις που διοίκησαν την περιφέρεια ξαφνικά αναγνωρίζουν δήθεν το πασίγνωστο πρόβλημα της εγκληματικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, οδηγούμαστε σε νέα επέκταση του ΧΥΤΑ, σε διπλασιασμό της δυναμικότητας του ΕΜΑΚ, ενώ ο αποτεφρωτήρας των επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων παραμένει στη θέση του.

Αυτός ο εμπαιγμός πρέπει να σταματήσει!

Οι μνημονιακές παρατάξεις Δούρου, Πατούλη, Σγουρού και οι πολιτικές δυνάμεις του τις υποστηρίζουν φέρουν ακέραια την ευθύνη για το έγκλημα που τελείται επί τόσες δεκαετίες σε βάρος των πολιτών της Αττικής, της υγείας τους και του περιβάλλοντος με τη δημιουργία και τη διόγκωση της υγειονομικής βόμβας του ΧΥΤΑ Φυλής.

Συστρατευόμαστε με τους αγώνες των κατοίκων για να κλείσει οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής, με μαζικό μέτωπο αγώνα και δυναμικές μορφές πάλης.

Αγωνιζόμαστε για να εφαρμοστεί τώρα ένα βιώσιμο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική που θα στηρίζεται στη μείωση των συμμείκτων, στην πρόληψη, την προδιαλογή και ανάκτηση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, ένα σύστημα αποκέντρωσης υπό δημόσιο έλεγχο.