Συμμετοχή της Ανυπότακτης Αττικής στη συγκέντρωση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Συμμετοχή της Ανυπότακτης Αττικής στη συγκέντρωση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Η Ανυπότακτη Αττική συμμετείχε στην συγκέντρωση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Μεγάλα τμήματα της χώρας μας, από την Κρήτη έως την Ήπειρο, έχουν παραδοθεί με συμβάσεις παραχώρησης για την έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων σε πετρελαϊκούς κολοσσούς.

Πρόκειται για μία επιλογή που εγκυμονεί τεράστιους περιβαλλοντικούς κινδύνους – εξάλλου είναι οι ίδιες εταιρίες που ευθύνονται για ατυχήματα που προκάλεσαν πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές, με συνέπειες που δεν αντιστρέφονται – αλλά και για τη ζωή, την υγεία και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Είμαστε ενάντια στην κατεύθυνση που τοποθετεί τα κέρδη των εταιριών πάνω από τα συμφέροντα των κατοίκων, των λαών και πάνω από το περιβάλλον.

Είμαστε ενάντια στο αδηφάγο καπιταλιστικό μοντέλο ανάπτυξης, που έχει, όπως αποδεικνύεται και από τον άμεσα ορατό κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής, ως μόνο κερδισμένο τις πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους χαμένους τους λαούς, την ποιότητα ζωής,  το περιβάλλον.

Υπάρχει άλλος δρόμος και είναι απολύτως εφικτός: ο δρόμος για έναν ενεργειακό σχεδιασμό που θα στηρίζεται στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, στον περιορισμό της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα, στην ανάπτυξη ανανεώσιμων ενεργειακών πόρων με σεβασμό στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες.


Θα υπερασπιστούμε μέχρι το τέλος τη γη μας, τη θάλασσά μας, την ποιότητα ζωής και το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενιών.