Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 25/5:Όχι στην κατάληψη της πλατείας Πρωτομαγιάς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 25/5:Όχι στην κατάληψη της πλατείας Πρωτομαγιάς

Η Ανυπότακτη Αττική καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 25/5 στις 19.00 στην πλατεία Πρωτομαγιάς ενάντια στον αποκλεισμό της πλατείας για τα επόμενα 8 χρόνια από την Αττικό Μετρό.

Αναδημοσιεύουμε το κάλεσμα της πρωτοβουλίας κατοίκων “Εμείς” στο Πεδίο του Άρεως.

Τις τελευταίες μέρες το μεγαλύτερο τμήμα της πλατείας Πρωτομαγιάς έχει περι- φραχθεί με προσωρινό πλέγμα και μπετονένιες βάσεις.

Πληροφορηθήκαμε πως σύντομα θα κλείσει εντελώς με λαμαρίνες από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η οποία θα το χρησιμοποιήσει ως χώρο γραφείων και αποθήκευσης για τα επόμενα 8 χρόνια. Υποστηρίζουν ότι τον χρειάζονται και για τα κλιμακοστάσια του σταθμού “Δικαστήρια”, στα δημόσια σχέδια όμως φαίνεται ότι τα κλιμακοστάσια βρίσκονται εντός της υπάρχουσας περίφραξης του εργοταξίου.

Εξάλλου η νέα αυτή περίφραξη βρίσκεται πάνω από τα τούνελ της Μουστοξύδη, άρα προφανώς και δεν μπορεί να προορίζεται ούτε για κλιμακοστάσια ούτε για κάποια άλλη υποδομή του σταθμού.

Η πλατεία, τμήμα της οποίας ήδη χρησιμοποιείται παράνομα ως πάρκινγκ για το καφέ-μπαρ Tropicana, απειλείται να εξαφανιστεί.
Δεν θα επιτρέψουμε να στερηθούμε έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους της γειτονιάς μας, τον οποίο χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση παιδιά, κάτοικοι όλων των ηλικιών, ντόπιοι και μετανάστες για να παίξουν, να αθληθούν και να κάτσουν με τις παρέες τους!

Καλούμε όλες/ους/α, κατοίκους, ομάδες και συλλογικότητες
σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να υπερασπιστούμε την πλατεία Πρωτομαγιάς!

Πέμπτη 25 Μαΐου | 7∶00 μ.μ. πλατεία Πρωτομαγιάς