Όταν ο βασανισμός, η κακοποίηση, το ξεγύμνωμα και ο εξευτελισμός πολιτών από πάνοπλα αστυνομικά όργανα γίνεται πλέον καθημερινότητα, κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός.

Όταν ο βασανισμός, η κακοποίηση, το ξεγύμνωμα και ο εξευτελισμός πολιτών από πάνοπλα αστυνομικά όργανα γίνεται πλέον καθημερινότητα, κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός.

Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπως δεν ήταν και η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού στις 6 Δεκέμβρη 2008. Είναι μια συνειδητή πολιτική που επενδύει στον αυταρχισμό, την αστυνομική αυθαιρεσία, το φόβο των πολιτών με σκοπό να σωπάσουμε όταν καταλύονται τα εργασιακά δικαιώματα, όταν καταπατείται το περιβάλλον για τα συμφέροντα των λίγων, όταν η νεολαία γίνεται άλλη μια χαμένη γενιά χωρίς προοπτική.

Η αυτοδιοίκηση δεν είναι έξω από αυτήν την νέα «κανονικότητα». Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από τότε που με πρόσκληση του ακροδεξιού Τζήμερου και με την ανοχή της περιφερειακής Αρχής εισέβαλαν οι δυνάμεις καταστολής την ώρα της συνεδρίασης εκλεγμένου περιφερειακού οργάνου για να συλλάβουν αιρετό, τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ακολούθησε, η συζήτηση στο ΠΕΣΥ Αττικής με τις ψήφους των παρατάξεων του κ. Πατούλη, του Τζήμερου και της ΧΑ για να παρθούν μέτρα καταστολής σε περίπτωση που πολίτες και κοινωνικοί φορείς «τολμήσουν» να έλθουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να διαμαρτυρηθούν!

Ως που θα φτάσουμε για να μιλήσουμε για τον τρόμο;

Κάθε πολιτική δύναμη, στο χώρο της αυτοδιοίκησης και παντού, που θέλει να καλείται δημοκρατική οφείλει καταδικάσει τον εκτροχιασμό της πολιτικής ζωής που καταλύει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Ο κόσμος και οι φίλοι της Ανυπότακτης Αττικής έδωσαν δυναμικά το παρόν στη χθεσινή διαδήλωση της 6ης Δεκέμβρη, μία από τις μαζικότερες πορείες της επετείου των τελευταίων ετών. 11 χρόνια μετά, η εξέγερση του Δεκέμβρη της νεολαίας, η οργή του λαού απέναντι στη βαρβαρότητα της καταστολής, παραμένει χαραγμένη στη συλλογική μνήμη μας. Αποτελεί το έναυσμα για νέους αγώνες απέναντι στην εντεινόμενη κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό.

Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα δικαιώματα των πολλών, για τις δημοκρατικές ελευθερίες.