Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή!

Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή!

Η Ανυπότακτη Αττική βρέθηκε σήμερα στα βράχια της Πειραϊκής, μαζί με αυτοδιοικητικά σχήματα, κινήσεις πολιτών και εκατοντάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες από όλο τον Πειραιά. Συγκεντρωθήκαμε σε μια απ’ τις ελάχιστες εναπομένουσες ελεύθερες παραλίες του Πειραιά, στον πεζόδρομο της ακτής Θεμιστοκλέους και στα μπαλκόνια των σπιτιών. 

Το σύνθημα ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ακούστηκε δυνατά στις γειτονιές του Πειραιά, δείχνοντας ότι παρότι  έργα βυθοκόρησης του νέου λιμανιού  συνεχίζονται χωρίς άδεια και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οι πολίτες του Πειραιά δεν έχουν αποδεχτεί την περιβαλλοντική καταστροφή που η κυβέρνηση, η περιφέρεια, ο Δήμαρχος και η COSCO ετοιμάζουν. Η νέα προβλήματα κρουαζιερόπλοιων που θέλουν να κατασκευάσουν μπροστά ακριβώς από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους του Πειραιά, θα προκαλέσει αναμφισβήτητα τεράστια προβλήματα στους κατοίκους: ανυπολόγιστη μόλυνση από τα καύσιμα των πλοίων, μόλυνση των νερών, όπου ακόμα και σήμερα συμπολίτες μας απολαμβάνουν για κολύμπι και αναψυχή. Κυκλοφοριακή κόλαση σε ολόκληρο το λιμάνι. Τσιμεντοποίηση και φόρτωμα με κατασκευές του ήδη υπερφορτωμένου Πειραιά.

Οι κάτοικοι όμως οι φορείς τους βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκεί. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους, μέχρι να ματαιωθεί αυτό το έργο, για να μπορούμε να αναπνέουμε ελεύθερα, χωρίς μαζούτ, χωρίς κρουαζιερόπλοια, για μια Πειραϊκή ελεύθερη και ένα λιμάνι ανοιχτό  στους κατοίκους της Αττικής.