Να “μένουμε σπίτι” δεν αρκεί! Δωρεάν τεστ για όλα τα ύποπτα κρούσματα. Όχι άλλος θάνατος! 

Να “μένουμε σπίτι” δεν αρκεί! Δωρεάν τεστ για όλα τα ύποπτα κρούσματα. Όχι άλλος θάνατος! 

Ο θάνατος της 41χρονης συμπολίτισσας μας σε χωριό κοντά στην Καστοριά, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, από τον κορονοϊό, αιτία η οποία διαπιστώθηκε στη νεκροψία, είναι η τραγικότερη ως τώρα  έκφραση της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Μια μητέρα τριών παιδιών, που τηρούσε την καραντίνα, αντιλήφθηκε τα συμπτώματα του ιού, έκανε αυτό που έπρεπε, τηλεφώνησε στον ΕΟΔΥ μετά από σύσταση του γιατρού της, (δεν πήγε αυτόβουλα στο νοσοκομείο να διακινδυνεύσει  να μεταδώσει τον ιο ανεξέλεγκτα), και ο ΕΟΔΥ, κάτω από τις οδηγίες της κυβέρνησης και της «επιτροπής λοιμωξιολόγων», της συνέστησε να μείνει σπίτι και  ότι δεν χρειάζεται να ελεχθεί για τον ιό. Και η γυναίκα πέθανε από τον ιό. Τα συμπεράσματα είναι απλά και  τραγικά.

Ο ΕΟΔΥ και το σύστημα που έχει μηχανευτεί η κυβέρνηση και οι εμπειρογνώμονες είναι εγκληματικό και οδηγεί στο θάνατο. Την άφησαν να πεθάνει. Οι αριθμοί που δίνει καθημερινά ο κ.Τσιόδρας και η κυβέρνηση είναι ψεύτικοι. Μετριούνται μόνο το άθροισμα των γνωστών στα νοσοκομεία κρουσμάτων και οι σελέμπριτις που τεστάρονται στα ιδιωτικά ιατρεία. Οι πιθανότατα χιλιάδες άλλες περιπτώσεις κρουσμάτων δεν καταγράφονται (όπως η συμπολίτισσά μας), δεν μετράνε στη στατιστική, δεν διαγιγνώσκονται, δεν νοσηλεύονται, εγκαταλείπονται.

Όποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει να κάνει μόνος του το τεστ σε ιδιωτική κλινική, θα μείνει σπίτι του  με κίνδυνο να πεθάνει. Η τακτική  «μένουμε σπίτι» σε συνδυασμό με την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα μέτρα καραντίνας δεν αρκούν. Είναι μέτρα αμυντικά  που  περιορίζουν μεν τη διασπορά του ιού, αλλά ΔΕΝ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ. Ζωές σώζουν τα τέστ, η διάγνωση, η νοσηλεία, οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Ο Π.Ο.Υ. είναι σαφής, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του ιού είναι τα μαζικά τέστ, οι διαγνώσεις, και η «αντεπίθεση» στον ιό, δηλαδή η νοσηλεία και η στήριξη  της πρώτης γραμμής, του συστήματος υγείας, των γιατρών, των νοσηλευτών. Όσο το μέτρο της καραντίνας είναι ορθό και αναστέλλει εν μέρει τη διασπορά του ιού, είναι ανεπαρκές. Όσο π.χ. οι μαζικοί χώροι εργασίας δουλεύουν ακόμα, επειδή η κυβέρνηση δεν αντιτίθενται στην παραγωγή κέρδους για τους βιομήχανους φίλους της, η διασπορά θα είναι υπαρκτή. Χωρίς μαζικά τέστ, διαγνώσεις και στήριξη των ανθρώπων και των εργαλείων του συστήματος υγείας, ο ιος θα παραμένει, η κυβέρνηση θα αποποιείται των ευθυνών της μεταθέτοντάς τες στους πολίτες, κι άλλοι συνάνθρωποί μας που υποψιάζονται ότι είναι μολυσμένοι αλλά ο ΕΟΔΥ δεν τους εξετάζει, θα αφήνονται στο έλεος της τύχης.

Τεστ δεν εξασφαλίζονται ούτε καν για τις πλέον ευπαθείς ομάδες. Εξάλλου, ο κίνδυνος υπάρχει για όλους. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από όλο τον πλανήτη. Ακόμη και για όσους είναι κάτω των 65 ετών, υφίσταται, στατιστικά μικρότερος, αλλά υπαρκτός  κίνδυνος. Οι «διαβεβαιώσεις» ότι οι νεώτεροι δεν έχουν τόσο φόβο, συνιστούν απλώς το άλλοθι  της κυβέρνησης  για  να μην διοργανώσει μαζικά τεστ και διαγνώσεις.

Απαίτηση και κραυγή  καθενός και καθεμιάς μας θα πρέπει να είναι αυτή: Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, να αναλάβει η κυβέρνηση τις δικές της! Μαζικά τεστ για το λαό. Διαγνώσεις, νέες ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη και όχι μίσθωση ιδιωτικών μονάδων, επίταξη βιομηχανιών για παραγωγή  εργαλείων πρόληψης (αντισηπτικών, γαντιών, μασκών, αναπνευστήρων, στολών κ.ο.κ.).