Να αποσυρθεί άμεσα το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο!

Να αποσυρθεί άμεσα το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο!

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία να αποδείξει πως είναι εδώ για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των επενδυτών!

Εν μέσω πανδημίας κι ενώ ο κόσμος αγωνιά για την υγεία του και την εργασία του η κυβέρνηση επιλέγει να θέσει προς ψήφιση το κατάπτυστο νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» που παραδίδει στην κυριολεξία γη και ύδωρ στα επιχειρηματικά συμφέροντα καταργώντας ουσιαστικά τις περιοχές Natura και αίροντας οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο υπήρχε για την δυνατότητα χρήσεων γης για βιομηχανικούς σκοπούς.

Έπειτα από μια διαδικασία διαβούλευσης εξπρές κι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των μη κυβερνητικών περιβαλλοντικών οργανώσεων, επιστημονικών φορέων και περισσότερων από 100 περιβαλλοντικών κινημάτων και συλλογικοτήτων από ολόκληρη τη χώρα ζητούν την απόσυρση του, η κυβέρνηση επιμένει στην επιλογή της να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο την ίδια κιόλας μέρα που αίρονται τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας. Είναι εμφανές ότι ο ζήλος του κ. Χατζηδάκη δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την ενίσχυση της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά όπως και ο ίδιος δήλωσε «Μα δεν επειγόμαστε εμείς, επείγεται η Ελλάδα. Επείγεται η Ελλάδα να είναι έτοιμη για τη μετά κορονοϊό εποχή, γιατί υφίσταται ένα πλήγμα η οικονομία μας και όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες, επομένως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προσελκύσουμε επενδύσεις».

Τέτοιες πολιτικές είναι αυτές που οδήγησαν στις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Μιας αλλαγής η οποία, όσο εντείνεται, τόσο θα διαμορφώνει όρους νέων μαζικών απειλών για τους πληθυσμούς, ακόμη και όρους εξάπλωσης νέων ιών μέσα από την αποσταθεροποίηση οικοσυστημάτων, θέτοντας έτσι υπό διακύβευση τη διατροφική επάρκεια του πληθυσμού και κατ’ επέκταση την αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.

Ως Ανυπότακτη Αττική στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που καλούνται από 130 περιβαλλοντικά κινήματα και συλλογικότητες την Παρασκευή 1 Μαΐου στις 11πμ στη Βουλή και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου Δευτέρα 4 Μαΐου στις 6μμ στη Βουλή.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του του αντι-περιβαλλοντικού νομοσχεδίου!

Όχι άλλες θυσίες για τα επιχειρηματικά συμφέροντα που κοστίζουν ζωές!