Να ανακληθεί το απάνθρωπο μέτρο για τις εξώσεις των προσφύγων!

Να ανακληθεί το απάνθρωπο μέτρο για τις εξώσεις των προσφύγων!

Η Ανυπότακτη Αττική συμμετέχει στη διαδήλωση που διοργανώνουν αντιρατσιστικές και κινηματικές συλλογικότητες και φορείς στις 20/6 στην Ομόνοια ενάντια στην επαίσχυντη τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ που αποτελεί καταδίκη για τους πρόσφυγες και ακραιφνής παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων που τους αποδίδει το διεθνές προσφυγικό δίκαιο.

Με βάση τη νέα διάταξη συρρικνώνεται σε μόλις 30 ημέρες το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο οι δικαιούμενοι ασύλου αναγνωρισμένοι πρόσφυγες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις δομές όπου διαμένουν με τις οικογένειες τους και να πεταχτούν στο δρόμο. Την ίδια στιγμή, διακόπτεται και το ελάχιστο βοήθημα των 90 ευρώ που παρέχεται μηνιαίως στους πρόσφυγες από διεθνείς οργανισμούς.

Είναι προφανές ότι οι μαζικές εξώσεις προσφύγων και η διακοπή κάθε στοιχειώδους εισοδήματος αποτελεί καταδίκη χιλιάδων ανθρώπων στη φτώχεια, την ανέχεια, την απελπισία. Ειδικά όταν δεν έχει προηγηθεί καμία απολύτως ενέργεια για την ένταξη και ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και στην εργασιακή πραγματικότητα και σε μια εποχή κρίσης και έντασης της ανεργίας.

Το μέτρο αυτό αποτελεί όξυνση της αντιπροσφυγικής πολιτικής της τωρινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν με περίσσιο κυνισμό χιλιάδες ζωές προσφύγων, οικογένειες, ακόμη και μικρά παιδιά αποκλείοντας κάθε πρόσβαση στην αξιοπρεπή διαβίωση, εργασία και ζωή ή την εκπαίδευση και επιμένοντας στην διατήρηση των κλειστών κέντρων -φυλακών ψυχών.

Η Πολιτεία έχει ευθύνη εφαρμογής των δεσμεύσεων διεθνούς προστασίας των προσφύγων αλλά και διπλή ευθύνη, όντας διαχρονικά οι κυβερνήσεις συνένοχες στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά, την ανέχεια, τον ξεριζωμό. 

Συμμετέχουμε στη διαδήλωση Σάββατο 20/6 2.00 μμ στην Ομόνοια.