Η πανηγυρική κατάρρευση της σκευωρίας της ασφάλειας κατά του αγωνιστή, μέλους της Ανυπότακτης Αττικής, Γ.Χ. είναι μία ακόμη νίκη του δημοκρατικού κινήματος!

Η πανηγυρική κατάρρευση της σκευωρίας της ασφάλειας κατά του αγωνιστή, μέλους της Ανυπότακτης Αττικής, Γ.Χ. είναι μία ακόμη νίκη του δημοκρατικού κινήματος!

Αθωώθηκε εχθές ο Γ.Χ., αγωνιστής και μέλος της Ανυπότακτης Αττικής, για το σύνολο των σαθρών κατηγοριών που του αποδόθηκαν από την αστυνομία μετά την αναίτια σύλληψη και τον ξυλοδαρμό του στις 26.2.2020. Μετά από περιστατικό ακραίας αστυνομικής αυθαιρεσίας στην ΑΣΟΕΕ, όταν ειδικός φρουρός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο απέναντι σε φοιτητές και τα ΜΑΤ εισέβαλαν αναίτια στην σχολή, μαζικοί φορείς, φοιτητές, σωματεία και συλλογικότητες διαμαρτυρήθηκαν με μαζική διαδήλωση. Μετά τη λήξη της ειρηνικής διαδήλωσης και ενώ ο κόσμος αποχωρούσε, η γνωστή «συμμορία» της ΔΡΑΣΗ επιτέθηκε στο σώμα των διαδηλωτών, προβαίνοντας σε συλλήψεις στο σωρό και άγριους ξυλοδαρμούς, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας αναίτια το Γ.Χ. και άλλους αθώους νεολαίους.

Στη δικαστική αίθουσα κατέρρευσαν τελείως οι δολοπλοκίες της αστυνομίας, που για άλλη μια φορά ταλαιπωρεί αγωνιστές και αγωνίστριες, νεολαίους και εργαζόμενους με δικαστικές περιπέτειες και στημένες και ψευδείς καταθέσεις αστυνομικών, γεμάτες αναλήθειες, αντιφάσεις και κοπιαρισμένες η μία από την άλλη. Αυτή η βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει η αστυνομία πρέπει να λάβει ένα τέλος. Να εκτεθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη που, με το δόγμα της πυγμής και της καταστολής, επιχειρεί να ακυρώσει το στοιχειώδες δικαίωμα στη διαμαρτυρία και τη διαδήλωση. Να εκτεθεί αυτή η αστυνομία που γεμίζει τα κρατητήρια με χτυπημένους και αθώους πολίτες, βασανίζει νεολαίους, εισβάλει σε σπίτια οικογενειών, και αντί να λογοδοτεί στήνει κατηγορίες στα θύματα της αστυνομικής βίας για να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές και να «δικαιολογήσει» αναδρομικά τις άθλιες αυθαιρεσίες και πράξεις βίας των αστυνομικών.

Είμαστε περήφανοι και περήφανες που έχουμε στις γραμμές μας αγωνιστές όπως ο Γ.Χ. που με το θάρρος τους, την εντιμότητα και τη στάση ζωής τους, εκθέτουν τους κρατικούς σκευωρούς και προσφέρουν στους αγώνες για μια καλύτερη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά να αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία και για το δίκιο!