Η Ανυπότακτη Αττική στην εκδήλωση της «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις γειτονιές της Αθήνας»

Η Ανυπότακτη Αττική στην εκδήλωση της «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις γειτονιές της Αθήνας»

Την Τρίτη 11-6-2019, η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ παρευρέθηκε στην εκδήλωση της δημοτικής κίνησης «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις γειτονιές της Αθήνας», μετά από πρόσκληση της κίνησης.

Στην εκδήλωση έγινε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, σχετικά με την εκτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, την κατάσταση που διαμορφώνεται στο δήμο Αθηναίων, αλλά και ευρύτερα, αλλά και σε σχέση με τα κοινωνικά μέτωπα που θα ανοίξουν και την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η αριστερά.

Στην παρέμβασή μας, τονίσαμε ότι η επόμενη περίοδος βάζει επιτακτικά καθήκοντα για την αριστερά στην αυτοδιοίκηση. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με την άνοδο της δεξιάς σε όλες τις εκφάνσεις της, αλλά και την υποχώρηση όλων των δυνάμεων της αριστεράς, σε συνδυασμό με την επικράτηση της ΝΔ σε όλες πλην μίας περιφέρειας και στην πλειοψηφία των δήμων, αποτυπώνει μία σημαντική μεταβολή σε πολιτικό επίπεδο. Αυτή η μεταβολή, θα έχει, φυσικά, επιπτώσεις και στην αυτοδιοίκηση. Υπογραμμίσαμε ότι, σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς – και ιδιαίτερα της ριζοσπαστικής αριστεράς, στο κίνημα και τους αγώνες, αλλά και στις πολιτικές και εκλογικές μάχες.

Επιπλέον, αναφερθήκαμε στην ανάγκη της συνεργασίας και του συντονισμού όλων των αριστερών, μαχόμενων, αντιμνημονιακών, αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Είναι πεποίθησή μας ότι, στον Α’ και Β’ βαθμό της αυτοδιοίκησης, υπάρχουν πολλές συμφωνίες και συγκλίσεις μεταξύ των δυνάμεων αυτών. Επομένως, είναι απαραίτητη και εφικτή η συστηματική συνεργασία, που θα βάζει τις βάσεις για τη συγκρότηση ενός πλατιού δικτύου αιρετών και αυτοδιοικητικών σχημάτων Α’ και Β’ βαθμού, με γνώμονα την καλύτερη οργάνωση των μαχών που έχουμε μπροστά μας.

Από τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η εκτίμησή μας ότι έχουμε πολλά πεδία σύγκλισης και συμφωνίας και θα επιδιώξουμε το επόμενο διάστημα η συζήτηση να συνεχιστεί.