Η Ανυπότακτη Αττική σε Ασπρόπυργο, Υπουργείο Πολιτισμού, Πειραιά και Άλιμο στην συζήτηση πολιτών για το τείχος που θα χωρίζει την πόλη από τη θάλασσα!

Η Ανυπότακτη Αττική σε Ασπρόπυργο, Υπουργείο Πολιτισμού, Πειραιά και Άλιμο στην συζήτηση πολιτών για το τείχος που θα χωρίζει την πόλη από τη θάλασσα!

Χθες το πρωί η Ανυπότακτη Αττική με την υποψήφια περιφερειάρχη Μαριάνα Τσίχλη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Δυτικής Αττικής Καλύμνιο Εμμανουήλ και Ρόδη Ευάγγελο επισκέφθηκαν τον Ασπρόπυργο. Πιο συγκεκριμένα, η περιοδεία ξεκίνησε από το εργοτάξιο του Δήμου, συνέχισε σε δημοτικές υπηρεσίες και κατέληξε στο ΚΑΠΗ συζητώντας με πολίτες και εργαζομένους για τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής. Στη συνέχεια η Μαριάνα Τσίχλη μαζί με τον ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο με τη Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής Νίκο Χουντή, την υποψήφια ευρωβουλευτίνα Δέσποινα Σπανού, την υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων με το συνδυασμό Μέτωπο ανατροπής Αυγή Μπέσκα-Θεοδόση καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γκέκας Βασίλης στον Κεντρικό Τομέα και Καραγιάννης Αντώνης στο Δυτικό Τομέα και επισκέφθηκαν το Υπουργείο Πολιτισμού. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους τόσο για τα προβλήματα και τις ανάγκες των ίδιων, τις ελλείψεις στο προσωπικό, τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες, όσο και για τα θέματα πολιτισμού, τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα του Υπουργείου και της Περιφέρειας, την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομίας και ανάδειξής της και ειδικά των αρχαιολογικών χώρων στην Αττική, που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών και της λογικής της απαξίωσης στο βωμό της τσιμεντοποίησης και «αξιοποίησης» κάθε χώρου.

Στην συνέχεια το απόγευμα η Μαριάνα Τσίχλη βρέθηκε στο Πασαλιμάνι και τον κεντρικό Πειραιά μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους της π.ε. Πειραιά Γιώργο Βλάχο, Σεβαστή Γερούλη, Κική Κάραλη, Φρόσω Σκλαβάκη τους υποψήφιους στον Κεντρικό Τομέα Ρωμανό Αγγελή και Ηλιάνα Χατζηθεοδώρου, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη Λαϊκή Ενότητα- Μέτωπο Ανατροπής Άρη Κωνσταντάκη και το στέλεχος της ΛΑΕ Στάθη Λεουτσάκο. Περιόδευσαν στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, στα καφενεία της πλατείας Κοραή και στους δρόμους γύρω απ’ το λιμάνι, συνομιλώντας με τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους νέους για τα πολύ μεγάλα προβλήματα της πόλης: την ανεργία, τις πολύ κακές συγκοινωνίες, τις συνεχείς πληγές από τα άχρηστα έργα, τις επιπτώσεις στους κατοίκους και την οικονομική ζωή από τα σχέδια της cosco, τον αποκλεισμό των κατοίκων απ’ το λιμάνι, την έλλειψη ελεύθερων χώρων κ.ά.

Τέλος η υποψήφια περιφερειάρχης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Νοτίου Τομέα Βασίλης Δαμιανός, Γιώργος Κουρμουλάκης, Άκης Μπαδογιάννης και Σοφία Παρέντη βρέθηκαν και χαιρέτισαν τη συνάντηση πολιτών στον Άλιμο που οργανώθηκε από τοπικές κινήσεις και κατοίκους ενάντια στο χτίσιμο ενός ακόμη τσιμεντένιου τείχους που θα χωρίζει την πόλη από τη θάλασσά της. Η μαρίνα Αλίμου παραχωρήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ για 40 στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, για να την «αξιοποιήσει». Δεν αρκούν οι 1100 θέσεις ελλιμενισμού και τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών από την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων μαρίνας, αλλά στη συμφωνία περιλαμβάνονται και νέα κτίρια, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και yaghting club για πλούσιους που θα φτάνουν συνολικά τα 210 στρέμματα κτιρίων, και τα 16 μ. ύψος. Φυσικά όλα αυτά θα είναι χωρισμένα με μάντρα από την πόλη. Η Ανυπότακτη Αττική παλεύει αταλάντευτα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υποδομών, ενάντια στην τσιμεντοποίηση, ενάντια στον αποκλεισμό των πόλεων από τη θάλασσα. Οι αγώνες των κατοίκων του Αλίμου και όλου του παραλιακού μέτωπο από το Φάληρο ως το Ελληνικό, είναι και δικοί μας αγώνες.