Για την «Ανυπότακτη Αττική», σήμερα

Για την «Ανυπότακτη Αττική», σήμερα

Μια παράταξη που έχει ως αιχμή της πολιτικής της τον πολιτισμό αξίζει να προσεχθεί, αφού καταντήσαμε να ζούμε σε μια εποχή που λοιδορεί ή και αρνείται τον πολιτισμό -οι περισσότεροι τον έχουμε εξορίσει από την καθε μέρα μας, τι να λέμε, να κοροϊδευόμαστε; Διαπίστωσα ιδίοις ωσί και όμμασι το ενδιαφέρον της παράταξης για τη δυναμική του πολιτισμού, από όπου κι αν προέρχεται. Η παράταξη αυτή διεκδικεί την περιφέρεια Αττικής, έχοντας βάλει ως στόχο η Αθήνα να ξαναγίνει παραθαλάσσια πόλη, να πάψει επιτέλους να έχει γυρισμένη την πλάτη της στη θάλασσα.

Πρόκειται για την περιφερειακή κίνηση «Ανυπότακτη Αττική»· παρουσιάζονται απόψε στην κεντρική της προεκλογική εκδήλωση, στις 7:30, στα Προπύλαια οι υποψήφιοι σύμβουλοι, με κεντρική ομιλήτρια την υποψήφια περιφερειάρχη Μαριάννα Τσίχλη. Μια δυναμική νεαρή [33χρονη] δικηγόρος από το Μοσχάτο, με έντονη παρουσία στον αριστερό χώρο [ουδεμία σχέση με την κυβερνώσα Αριστερά], η οποία πιστεύει σε μια συνεργασία με κινήματα, φορείς, συλλογικότητες και ευρύτερες αριστερές και αντιμνημονιακές δυνάμεις -επιπροσθέτως δεν μασάει τα λόγια της.

Στα Προπύλαια, όπου και στεγάζεται το εκλογικό περίπτερο, θα παρουσιαστούν εκτός από τους υποψήφιους και οι θέσεις της περιφερειακής κίνησης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής, και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Πρωτονοτάριος και Κατερίνα Θανοπούλου. Η ενότητα των αριστερών δυνάμεων είναι η λέξη-κλειδί ώστε να γίνει η επαφή με την κοινωνία της Αττικής μέσα από πράξεις και όχι με τα γνωστά επικολυρικά που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες της πολιτικής, ειδικά αυτοί που «δραστηριοποιούνται» στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Ανυπότακτοι ώς την τελική δικαίωση, είναι το σύνθημά τους και θεωρούν ότι σε αυτές τις εκλογές η φωνή τους μπορεί να κάνει τη διαφορά, έχοντας βάλει στόχο να μην επιτρέψουν στις δυνάμεις των μνημονίων και της λιτότητας να μονοπωλήσουν την εκπροσώπηση της κοινωνίας. Είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν με την πολιτική που παραδίδει την Αττική κομμάτι-κομμάτι στα μεγάλα συμφέροντα σε βάρος των δικαιωμάτων των πολλών και δίνουν βάρος στους νέους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους εργαζομένους, τους αποκλεισμένους.

*αναδημοσίευση από την εφημερίδα των συντακτών

** https://www.efsyn.gr/stiles/yposimeioseis/195545_gia-tin-anypotakti-attiki-simera