Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε

Πραγματοποιήθηκε εχθές 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι η αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε έξι χρόνια πριν από τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Σε μία δυσμενή συγκυρία, σε μια συγκυρία όπου λαός και νεολαία δέχονται διαδοχικά χτυπήματα από τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος βαθαίνει και αναβαθμίζει την καταστολή, ενώ παράλληλα ενσωματώνει στον πολιτικό της λόγο ακροδεξιά στοιχεία και πρακτικές, ο λαός ήταν και πάλι στους δρόμουςΔεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Αθήνα έδωσαν βροντερό παρών στην αντιφασιστική πορεία η οποία ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου Φύσσα και συνέχισε με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Η κινητοποίηση, την οποία καλούσαν δυνάμεις της αριστεράς, συλλογικότητες και τοπικές πρωτοβουλίες κατοίκων πήρε πολύ μαζικά χαρακτηριστικά και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι τα μέτρα που ετοιμάζει θα βρουν απέναντί τους τον κόσμο της εργασίας. Απέναντι στην καταστολή, απέναντι στα μέτρα λιτότητας, δίπλα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες οι οποίοι βιώνουν καθημερινά αναίτιες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από τις δυνάμεις καταστολής.

Η χθεσινή δυναμική επανεμφάνιση του αντιφασιστικού κινήματος απέδειξε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η μείωση της επιρροής της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία. Ότι η πίεση που ασκείται με συλλογικούς και μαζικούς όρους τα τελευταία έξι και πλέον χρόνια έχει αναγκάσει τους φασίστες να εκτοπιστούν από τις γειτονιές μας και να κλείσουν όλα τα γραφεία τους. Όσο και να προστατεύονται από τις δυνάμεις καταστολής (το είδαμε και χθες, όπου τα ΜΑΤ προκλητικά περιφρουρούσαν τα κλειστα (!) γραφεία των ναζί στον Πειραιά και επιτέθηκαν σε διαδηλωτές) είναι σαφές ότι έχουν δεχτεί καίριο πλήγμα από το αντιφασιστικό κίνημα.

Ως Ανυπότακτη Αττική βρεθήκαμε στη χθεσινή κινητοποίηση για να δώσουμε κι εμείς από την πλευρά μας το μήνυμα ότι δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε σε όλα τα επίπεδα ώστε να πληρώσουν και να καταδικαστούν οι υπαίτιοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για τις επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και στέκια, σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο λαός αυτού του τόπου γνωρίζε καλά την ιστορία του. Γνωρίζει τί σημαίνει φασισμός και στη μνήμη του έχει χαραχτεί το αποκρουστικό του πρόσωπο. Με αφετηρία τη χθεσινή διαδήλωση θα συνεχίσει στο δρόμο του αγώνα μέχρι να εξαφανίσει τους φασίστες από τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, τους δρόμους μας.