Επίσκεψη της Ανυπότακτης Αττικής, Παρασκευή 17 Μαΐου σε ΨΝΑ-Δρομοκαίτειο και Ελευσίνα!

Επίσκεψη της Ανυπότακτης Αττικής, Παρασκευή 17 Μαΐου σε ΨΝΑ-Δρομοκαίτειο και Ελευσίνα!

Την Παρασκευή 17 Μαΐου η Ανυπότακτη Αττική επισκέφθηκε τις δομές υγείας του ΨΝΑ και του Δρομοκαϊτειουκαθώς και την περιοχή της Ελευσίνας με την υποψήφια Περιφερειάρχη Μαριάνα Τσίχλη.

Σκοπός της επίσκεψης στις μονάδες ψυχικής υγείας ήταν να έρθουμε σε επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς από την έλλειψη προσωπικού και υποδομών καθώς και από τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων μιας και στα περισσότερα ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας έχει μπει λουκέτο λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Θεωρούμε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να έχει ως κυρίαρχη μέριμνα την κάλυψη των βασικών κοινωνικών αναγκών των πολιτών , όσον αφορά τη σίτιση , τη στέγαση, την περίθαλψη.Είναι αδιανόητο στην Περιφέρεια της ανεργίας και της φτώχειας  να δίνονται εκατομμύρια για τη στήριξη των πλάνων επιχειρηματικών ομίλων και εργολάβων και να μην ενισχύονται οι δομές πρόνοιας και αποκατάστασηςόπως είναι το ΨΝΑ και το Δρομοκαϊτειο.

Ως Ανυπότακτη Αττική θα δώσουμε τον αγώνα από κοινού με τους εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας απαιτώντας αύξηση της χρηματοδότησης, μόνιμες προσλήψεις , αναβάθμιση των υποδομών, ώστε κανένας κάτοικος Αττικής να μην αποκλείεται από την πρόσβαση στην υγεία. Στην επίσκεψη βρέθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικής Αθήνας Αντώνης Καραγιάννης και Χάρης Πετρόπουλος, καθώς επίσης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής Σπύρος Δρίτσας, Μανώλης Κοζαδίνος, Μαρία Μπόλαρη και Γιάννης Τόλιος.

Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη στην περιοχή της Ελευσίνας, μια βιομηχανική περιοχή που τα τελευταία χρόνια πλήττεται σε πάρα πολλούς τομείς υποδομών, όπως το αποχετευτικό σύστημα και τα οδικά δίκτυα αλλά κατά βάση μαστίζεται από τεράστια ποσοστά ανεργίας που αγγίζουν το 30%. Έγιναν πολλές συζητήσεις στα καταστήματα της Ελευσίνας, σε πλατείες και σε στέκια νεολαίας με μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή.

Με την υποψήφια περιφερειάρχη Μαριάνα Τσίχλη ήταν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δυτικής Αττικής Μανώλης Καλύμνιος και Βαγγέλης Ρόδης και η υποψήφια του Κεντρικού Τομέα Ηλιάνα Χατζηθεοδώρου. Παρευρέθηκαν ακόμα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής Μάνια Παπαδημητρίου και Μανώλης Κοζαδίνος, καθώς επίσης και το κεντρικό στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Δημήτρης Στρατούλης.