Δελτίο τύπου για τη διαμαρτυρία στο λιμάνι του Πειραιά

Δελτίο τύπου για τη διαμαρτυρία στο λιμάνι του Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/5 στις 17.00 στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα έξω από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά, στο Σταθμό του Ηλεκτρικού, διαμαρτυρία της ΠΕΝΕΝ ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμου Πειραιά  να παραδώσουν στα χέρια  της COSCO ολόκληρο το θαλάσσιο μέτωπο του Πειραιά προκειμένου να κατασκευαστούν νέες προβλήτες μπροστά στην Πειραϊκή, αποθήκες, mall και πολυτελή ξενοδοχεία  μέσα στους τελευταίους αδόμητους χώρους που έχουν μείνει στον Πειραιά. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση δια των Υπουργών της, μαζί με  βουλευτές και ευρωβουλευτές της, την Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά , τους υποψήφιους Δημάρχους Πειραιά και Αθήνας καθώς και πλήθος άλλων στελεχών και φίλων της, διοργάνωνε  προεκλογική  φιέστα στον Πειραιά, την οποία βάφτισε αναπτυξιακό συνέδριο.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» σύμφωνα με την Κυβέρνηση και τους εταίρους της:  Το ίδιο το λιμάνι, όλες του οι εγκαταστάσεις, οι χώροι και οι λειτουργίες, να έχουν ιδιωτικοποιηθεί και ξεπουληθεί στην COSCO και η  Κυβέρνηση να έχει εγκρίνει και καλωσορίσει με δάφνες το γνωστό master-plan της εταιρίας αυτής, μέσω του οποίου  σχεδιάζεται να ιδιωτικοποιηθούν και να τσιμεντοποιηθούν ακόμα περισσότεροι ελεύθεροι σήμερα χώροι, να καλυφθούν αρχαιολογικοί θησαυροί, να χτιστούν  τερατώδη ξενοδοχεία και αποθήκες, να καταληφθούν οι χώροι του λιμανιού από ακόμη περισσότερα  κρουαζιερόπλοια.

Η «ανάπτυξη» αυτή όμως ήταν και  είναι  σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων του Πειραιά. Είναι εκείνοι που από την πρώτη στιγμή της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν στην πλευρά των χαμένων. Είναι οι ίδιοι που στερήθηκαν το λιμάνι τους το οποίο αποκλείστηκε από τον κινέζικο κολοσσό. Είναι οι ίδιοι  που ασφυκτιούν σε μια πόλη για την οποία καμία κυβέρνηση και καμία Περιφέρεια δε φρόντισε να έχει  έναν έστω πνεύμονα. Είναι εκείνοι που εδώ και χρόνια υποφέρουν από τα μόνιμα εργοτάξια στους δρόμους τους. Είναι εκείνοι που βλέπουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα του ενός ή του άλλου εφοπλιστή να θέλουν να «αξιοποιήσουν» και την τελευταία σπιθαμή γης μέσα και γύρω απ’ το λιμάνι.

Σταθήκαμε και στεκόμαστε δίπλα στην ΠΕΝΕΝ, δίπλα στα σωματεία και τις κινήσεις  των πολιτών του Πειραιά που αντιστέκονται και αγωνίζονται για μια ανθρώπινη πόλη, που ν’ ανήκει και να  μεριμνά πρωτίστως για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους σε αυτή, κι όχι για τους εφοπλιστές και τους κεφαλαιοκρατικούς κολοσσούς.

ΛΙΜΑΝΙΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ , ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΟΣΚΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΔΩ

ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΥ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟΣΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ