Αστυνομία εναντίον υγειονομικών στην παγκόσμια μέρα υγείας.

Αστυνομία εναντίον υγειονομικών στην παγκόσμια μέρα υγείας.

Οι γιατροί ήταν ήρωες μέχρι να μιλήσουν για την ανάγκη ισχυρής δημόσιας υγείας!

Από τις πύλες των νοσοκομείων σε όλη την Ελλάδα, οι μαχητές της πρώτης γραμμής ενάντια στην πανδημία, γιατροί, νοσηλευτές και λοιποί νοσοκομειακοί εργαζόμενοι, βγήκαν μπροστά και διεκδίκησαν τη στήριξη της δημόσιας υγείας, που είναι σήμερα ζωτικής σημασίας.

Η δράσεις της ΟΕΝΓΕ, των συνδικάτων, εργατικών κέντρων και φορέων γιατρών και νοσοκομειακών έσπασαν τη σιωπή που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση για την κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας, που ένα μήνα μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού παραμένει ανοχύρωτο και εγκαταλελειμμένο στην αυτοθυσία των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση δε δίστασε να αντιμετωπίσει τον αγώνα των υγειονομικών στέλνοντας ομάδες ΔΙΑΣ και αστυνομικούς για να παρεμποδίσουν τη φωνή τους να ακουστεί. Αυτούς που μέχρι χθες αποκαλούσαν ήρωες και χειροκροτούσαν, σήμερα τους φιμώνουν με τις δυνάμεις καταστολής, όπως επιχείρησε η κυβέρνηση στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός, στο Αττικό και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούγονται οι φωνές των επιστημόνων, των εργαζομένων και των αγωνιστών της υγείας που αποκαλύπτουν το κενό  κέλυφος της αφήγησής της περί «ατομικής ευθύνης».

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες! Όταν άλλες χώρες προχωρούν σε μέτρα επίταξης του ιδιωτικού τομέα όπως στην Ιρλανδία και την Ισπανία ή διαγραφής όλων των χρεών των δημοσίων συστημάτων υγείας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται εγκληματικά να εξοπλίσει το ΕΣΥ με μέσα προστασίας των εργαζόμενων, με τον αναγκαίο αριθμό ΜΕΘ και κλινών, με χρηματοδότηση, ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά ο πληθυσμός. Αντ’ αυτού εμμένει στη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της υποταγής κάθε αξίας στα κέρδη των ιδιωτών, ενισχύοντας οικονομικά τον αχρείαστο και κερδοσκοπικό ιδιωτικό τομέα υγείας.

Να δικαιωθεί ο αγώνας των υγειονομικών.

Να προστατευτεί η υγεία του λαού.

Να νικήσει η ζωή!